Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Societatea Română de Epidemiologie (SRE) au lansat ghidul “Recomandări de protecţie pentru pacienţii cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2”, se precizează într-un comunicat de presă. Acesta a fost realizat de prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele SRE.

“Pacienţii cronici au nevoie de cea mai mare protecţie în această perioadă şi de informaţii din surse avizate si sigure, pentru a şti exact ce pot face şi ce nu. Specialiştii şi asociaţiile de pacienţi trebuie să conlucreze, pentru a oferi cele mai bune informaţii şi suport pentru pacienţi. Acest ghid se doreşte un ghid simplu şi util pentru pacienţi”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, preşedintele SRE.

“Ne dorim ca, în această perioadă, să strângem cât mai mult colaborarea cu pacienţii pe care îi reprezentăm şi să îi ajutăm să treacă mai uşor peste această perioadă dificilă. Informaţiile prezentate în ghid sunt extrem de utile. De asemenea, aş vrea să subliniez că toţi cei care au nevoie de ajutor în privinţa tratamentului în această perioadă ne pot scrie şi vom căuta soluţii pentru ei”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC. COPAC poate fi contactată AICI. Ghidul în format PDF:

copac sre ghid covid 19
(M. CONSTANTINESCU; FOTO: COPAC)