0:00

Ghici cine vine la cină?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgitație, fum, panică, poliție, pompieri, paramedici pregătiți să intervină aseară, 6 iunie, în Piatra Neamț, la etajul V al unui bloc situat la intersecția Bulevardului Traian cu Lămâiței, în Mărăței.

Un bărbat care, probabil, intenționa să gătească răcituri, a încercat să pârlească un cap de porc cu o lampă cu gaz, dar a pus carnea pe masă, iar flacăra lămpii a ajuns la suportul de vase din plastic care a luat foc. Așa se face că i-a avut pe pompieri „oaspeți” la cină.

Vecinii care au văzut fumul gros ieșind din bucătăria omului s-au speriat crezând că este vorba despre ceva mai grav și au sunat la 112.

Pompierii s-au obișnuit să mai fie chemați și la intervenții la care câte-o gospodină uită mâncarea pe aragaz și ei ajung să o dea deoparte și să evacueze fumul din casă și de pe casa scării. Dar „intervenția” de aseară se înscrie în linia celor mai ciudate.

„Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că bucătăria unui apartament de la etajul cinci este inundată de fum produs de la arderea unui scurgător de vase din plastic.

S-a acționat pentru evacuarea fumului.

Evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza defectării pe timpul exploatării a unei lămpi cu combustibil gazos. Nu au fost victime și nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc”, precizează locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra Neamț: Băiat de 13 ani lovit de o maşină
Articolul următorOferta educațională a Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman 2022-2023
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.