0:00

Gheorghe Ștefan: ”Steaua nu va avea meci ușor cu Ceahlăul”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Contracandidata Stelei la câștigarea campionatului, Astra Giurgiu, prin vocea președintelui executiv Dinu Gheorghe, este de părere că Steaua va câștiga ușor la Piatra Neamț, insinuând faptul că nemțenii, cu ”sacii în căruță”, nu vor pune mari probleme campioanei. Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este și el de aceeași părere, susținând că Ceahlăul nu joacă bine acasă. De partea cealaltă, Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, spune că meciul cu Steaua va fi greu și își dorește un rezultat favorabil.

“Va fi un meci greu cu Steaua, ei au declarat că e mai important meciul cu noi, decât cel din Champions League, deși, în opinia mea, mai important a fost meciul cu Chelsea, dar noi vom juca la aceeași intensitate cu Steaua și sperăm să obținem un rezultat favorabil. Steaua are lot foarte puternic, în mod normal prima șansă e a Stelei, dar în fotbal totul e posibil. Un meci nu seamănă cu altul. Depinde de ziua respectivă, de forma jucătorilor, de șansă, de arbitraj”, spune Gheorghe Ștefan. Oficialul pietrean nu a uitat greșelile de arbitraj din tur, care au privat Ceahlăul de un rezultat favorabil în Ghencea. ”În meciul tur, primul gol al Stelei a fost din offside, iar in minutul 87-88 am avut penalty neacordat şi ne-au bătut cu 2-1. Îmi doresc să nu se mai întâmple asta”, crede Gheorghe Ștefan.

Supărat după egalul cu Viitorul Constanța

Pinalti a recunoscut că a fost supărat după egalul Ceahlăului din etapa trecută, cu Viitorul Constanța. ”Noi am avut câteva ocazii, cred că au avut și cei de la Viitorul Constanța. Dacă am fi avut șansă, am fi terminat meciul din prima repriză. Cred că în meciul cu Steaua vom avea altă determinare, pentru că așa sunt fotbaliștii: atunci când joacă cu o echipă mai puternică sunt mai motivați decât atunci când joacă cu o echipă mai aproape de nivelul lor”, a spus Gheorghe Ștefan, după care s-a referit la declarația lui Dumitru Dragomir, care a afirmat că singurele meciuri grele pentru steliști, vor fi cele jucate cu Astra Giurgiu. ”Fiecare are dreptul la opinie, dar cred că declarația asta era valabilă acum doi ani, când, într-adevăr noi am adunat mai multe puncte în deplasare. Steaua nu va avea meci ușor, decât dacă șansa le va surâde, ei să prindă o zi bună și noi nu”, a precizat președintele de onoare al Ceahlăului.

Pinalti își ține fotbaliștii concentrați

Gheorghe Ștefan nu a scăpat prilejul să le reamintească fotbaliștilor că nu au intrat în vacanță, chiar dacă și-au îndeplinit obiectivul. ”Poate să fie relaxați, dar nu la meciul cu Steaua, pentru că atunci când joci cu campioana, trebuie să-ți propui să joci la același nivel cu ea și să dai o replică bună. Ce a spus Dinu Gheorghe sunt speculații. Vă spun că și eu, și Miriuță ne-am dorit să câștigăm toate meciurile. Am fost puțin supărat după meciul cu Viitorul Constanța, dar m-a înveselit Hagi, care mi-a spus după meci să nu fiu supărat, că am 27 de puncte și el numai 14. Hagi ar fi fost bucuros să fie invers. Noi ne-am pus obiectiv să fim în primele 10. Nu speram, sincer, să avem atâtea puncte, până acum, dar faptul că avem 27 de puncte și zero la adevăr, eu cred că este un obiectiv pe care noi l-am depășit, iar meritul este în principal al conducerii tehnice și al jucătorilor”, a recunoscut Pinalti.

Europa, un vis prea îndepărtat

La fel de sincer, Pinalti a mai spus că echipa a ajuns, la un moment dat, pe locul 5, dar lotul nu este unul care să-i dea speranțe să evolueze în Europa League și nu a luat în calcul această posibilitate pentru acest campionat. ”La un moment dat, te gândești că poți să ai și șansa să joci în cupele europene, dar lotul nostru, în momentul de față, nu este de cupe europene. Dacă vom reuși lucrul ăsta va fi datorită meritul lui Vasile Miriuță și al dăruirii jucătorilor”, a declarat Gheorghe Ștefan. Oficialul pietrean a dezvăluit și modul cum a ajuns la o înțelegere cu Vasile Miriuță: ”Noi am căutat un antrenor tânăr și neamț. Ne-am uitat pe lista antrenorilor cu licență PRO. Am avut o discuție cu Vicențiu Iorgulescu, care l-a contactat pe Miriuță, am discutat, am bătut palma, am încheiat contractul și Miriuță a devenit antrenorul nostru”.

Îl vrea pe Gică Popescu la șefia FRF

Gheorghe Ștefanm crede că modelul țărilor puternice în fotbalul mondial trebuie urmat. De aceea a salutat încă o dată înlocuirea lui Mitică Dragomir și a vorbit despre proiectele actualului șef al LPF, ca și cum ar fi proiectele sale, în comun cu ale lui Gino Iorgulescu. ”Vrem să înființăm acea echipă a Ligii și o Cupă a Ligii, dar și un campionat al speranțelor, ca să fim la nivelul celor buni din Europa”, a declarat Gheorghe Ștefan. Întrebat pe cine susține la șefia FRF, deoarece alegerile vor fi la începutul anului viitor, Pinalti a conchis: ”Eu îl susțin pe Gică Popescu, iar numai dacă va candida Hagi mă voi răzgândi și o să-l susțin pe Hagi”.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentPedofil dus la închisoare
Articolul următorAfaceri de sezon în stil englezesc

1 COMENTARIU

  1. Bine ne-ar sade sa nu mai stam „capre”… negre la meciurile cu Steaua,Dinamo,si altii interesati, este greu sa bati Steaua,dar am mai reusit.Asa ca HAI CEAHLAUUUUUL!La jocul cu Viitorul oamenii din tribuna erau suparati ca echipa in repriza 2-a nu mai juca,si ii vor incurca…pe Steaua ,asa sa fie.Toti suporterii adevarati ,vor ca CEAHLAUL sa castige.Nu mai sunt vremurile cand Ceahlaul juca acasa …cu jumatate de stadion impotriva.Am sentimentul ca nu pierdem in aceasta seara.

Comentariile sunt închise.