Fostul primar de Piatra Neamț este implicat într-un nou dosar penal instrumentat de procurorii DNA, de data asta cei din Ploiești, care astăzi, 28 septembrie, au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influență, împotriva lui și a fostului său coleg de PNL și PDL, Vasile Blaga. În dosar este cercetat și Horațiu Bruno Berdilă și nimeni altul decât Vasile Blaga.

La nivelul anului 2009, în cadrul formațiunii politice aflate la guvernare a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere și anume secretarul general Blaga Vasile și vicepreședintele Ștefan Gheorghe, în sensul obținerii de bani pentru partid”, se arată în referatul procuroprilor DNA Ploiești. ”Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică către firme dispuse să,,cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.
În acest sens, suspectul Ștefan Gheorghe, în calitate de vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană fusese agreată de suspecții Ștefan Gheorghe și Blaga Vasile și a fost dispusă să contribuie – indirect – la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicat”.
Procurorii au stabilit că, în perioada 2011-2012, Vasile Blaga a primit 700.000 de euro, din care 500.000 de euro proveneau de la Gheorghe Ștefan. Banii proveneau din comisioanele plătite de Berdilă pentru fiecare contract care i se încredința.

Articolul precedentJudeţul Neamţ, al doilea din regiune la oferte de muncă! Vezi ce profesii au căutare!
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI: Echipe din Bacău, Iaşi şi Suceava, în turul al IV-lea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.