Stefan la DNA toamnaAvocatul Cătălin Dancu a declarat joi, 26 februarie, la ieşirea de la DNA, că Gheorghe Ştefan a fost confruntat cu Dinu Pescariu şi a confirmat cele spuse de omul de afaceri, precizând că a recunoscut că a finanţat şi el campania PDL din 2009, dar fără a face referiri în declaraţii la Udrea, Blaga şi Băsescu, precizează HotNews. Dancu a spus că primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus joi la DNA pentru a fi confruntat cu omul de afaceri Dinu Pescariu. Avocatul a precizat că Dinu Pescariu a făcut o declaraţie, iar Gheorghe Ştefan a arătat că ea este adevărată în totalitate. Întrebat unde au ajuns banii luaţi ca mită în dosarul „Microsoft” şi cum au fost cheltuiti, Dancu a spus că declaraţiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influenţă, iar aceasta începe să prindă contur.

„Declaraţia de astăzi îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influenţă real şi că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ştefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ştefan nu a făcut niciun denunţ, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat şi a răspuns şi astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor”, a mai spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referiri în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau la Traian Băsescu. Dancu a mai precizat că Gheorghe Ştefan a recunoscut că a finanţat şi el campania PDL din 2009.

„Da, şi dumnealui a finanţat partidul. Nu spune nimic despre Traian Băsescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga, nici de domnul Băsescu. Nu îşi aminteşte cât a dat, pentru că plăţile nu au fost făcute de el. Asta se urmăreşte acum, să verificăm cine a făcut aceste plăţi. Au fost discuţii în legătură cu plăţile către PDL, titularul şi autorul lor fiind Dorin Cocoş, iar Gheorghe Ştefan nu cunoaşte cum s-au făcut plăţile către PDL. El cunoaşte că s-au făcut plăţi, dar nu este implicat în mod direct. Ştie din discuţiile de la DNA şi din cele recunoscute de Dorin Cocoş”, a mai arătat avocatul.

Întrebat dacă procurorii DNA au început să verifice modul de finanţare a campaniei electorale a PDL din 2009, avocatul a spus: „Este corect să se întâmple acest lucru, pentru că nu e suficient doar să afirmi, este normal să şi verifici”.

Avocatul a precizat că nu a început în mod efectiv această verificare. Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Articolul precedentNEAMŢ: Un „curajos” a furat componente CFR
Articolul următorNEAMŢ: NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE, la Humanitas
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.