Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Ştefan la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL. Pedeapsa de 3 ani fusese hotărâtă iniţial de Tribunalul București, pe 13 ianuarie, însă fostul primar de Piatra Neamţ a atacat decizia la Curtea de Apel București, deși încheiase cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care acceptase să primească această condamnare.

Gheorghe Ştefan, condamnat definitiv în dosarul PDL, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 2009-2012, inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitate de vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, în scopul obținerii de sume de bani atât pentru sine, cât și pentru partid, și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. În aceeași perioadă, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a condiționat persoanei numite prin influența sa, că va fi menținută în funcția de conducere la compania națională din energie dacă vor fi atribuite societății reprezentate de un om de afaceri din anturajul său o serie de contracte de achiziții servicii și produse IT. Concret, prin încheierea de contracte de către respectiva companie națională – prin licitații trucate – cu firma omului de afaceri, acesta din urmă a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, reprezentând un procentaj prestabilit din valoarea contractelor. În paralel, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a promis omului de afaceri că va interveni la directorul companiei, astfel încât firma sa să câștige licitațiile publice organizate, iar în schimb, a pretins și a primit un procentaj cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru formațiunea politică din care făcea parte suma totală de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Blaga Vasile, preciza DNA, într-un comunicat de presă, pe 13 decembrie 2016.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fiind menținut sechestrul până la concurența sumei de 235.000 de euro. În prezent, fostul primar se află în penitenciar, el fiind condamnat definitiv, în octombrie 2016, la 6 ani închisoare în dosarul „Microsoft”. (ZCH NEWS; FOTO: Alexandru HOJDA)

Articolul precedentGrâul rezistă în zăpadă, însă cireșii și merii sunt în pericol
Articolul următorANM: Două PORTOCALII şi-un GALBEN pentru următoarele 24 de ore!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.