Gheorghe Ştefan, atacat la onoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn ONG, care se prezintă ca având activitate „nu ca altele care doar iau bani de la primării şi nu fac nimic”, şi-a propus să-l atace pe Gheorghe Ştefan, când deja nu mai are demnitate publică în Piatra-Neamţ, la titlul de cetăţean de onoare. Asociaţia Culturală „Nicu Albu” a trimis deja o adresă consiliului local solicitând ca fostului primar să i se retragă titlul, pe care l-a primit în 1999, probabil pentu susţinerea clubului de fotbal.

„A nesocotit dorinţa oamenilor care l-au votat ca să facă ceva pentru oraşul ăsta, nu să fure”, a declarat, în conferinţa de presă organizată astăzi, 23 septembrie, Iulian Luca, preşedintele asociaţiei. „Este de notorietate că are mai multe dosare penale în care este cercetat pentru corupţie, la fel cum ştie toată lumea că n-a făcut investiţii utile pentru acest oraş, ci doar afaceri cu anumite firme. De ce acum? Pentru că acum a decis consiliul nostru director şi vreau să precizez că este începutul unei serii de acţiuni, pentru că avem pregătite mai multe plângeri penale pe investiţiile păguboase. N-am datele la mine, dar e vorba despre stadion, despre telegondolă, despre Forum Center Mall, care poate ar fi scos profit dacă rămânea parcare, aşa cum voia Rotaru”.

Iulian Luca a vorbit despre „atitudinea ostilă” a fostului primar faţă de cetăţenii oraşului, despre interese, despre starea jalnică în care a a juns echipa de fotbal şi, mai ales despre ultimul lucru pe care-l mai poate face ONG-ul său pentru brandul Ceahlăul: „Ştefan cel tare a avut grijă să-şi înregistreze porecla de Pinalti, dar marca Ceahlăul nu este înregistrată nici acum. O să propunem măcar protejarea acestui brand”.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei „Nicu Albu” a declarat că va cere Muntele Cozla în custodie, pentru a înfiinţa o rezervaţie naturală, cu bani de la fondul de mediu, astfel ca parcul să arate la fel ca acum 111 ani: „Nu vrem să ne împroprietărim cu un deal, ci să facem trasee turistice, zone de agrement şi o rezervaţie pentru animalele sălbatice mari, ca să aibă oamenii ce vedea din telegondolă”.

 

Articolul precedent”Nocturna bibliotecilor”, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”
Articolul următorClinica Pediatrică „Sfânta Anastasia”, servicii medicale pentru copii, în premieră, la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.