gheorghe nichitaPrimarul suspendat al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru mai multe fapte, alături de șefi ai Poliției Locale, se precizează într-un comunicat de presă.

Aflat sub control judiciar, fostul edil este acuzat de comiterea a 5 infracţiuni : instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, (2 infracţiuni, din care una în formă continuată – patru acte materiale), instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (2 infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Alături de Gheorghe Nichita au mai fost trimişi în judecată şi cei doi poliţişti locali implicaţi în dosar.

Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, la data faptelor, este acuzat de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată(4 acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni).

Lui Ştefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul Poliției Locale Iași, la data faptelor, i se impută: complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Poliţia Locală a Municipiului Iaşi s-a constituit parte civilă cu suma de 229.436 lei. Procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin lui Gheorghe Nichita şi Liviu Mihai Hliboceanu. Ancheta a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (ZCH NEWS)

Articolul precedentJudecătoarea Baltag: „Ministrul Justiţiei e rupt de realitatea din sistem”
Articolul următorNEAMŢ: O maşina s-a zdrobit de o autoutilitară parcată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.