chivorchianGheorghe Chivorchian, fostul preşedinte al FC Ceahlăul Piatra Neamţ, a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul Timiş, în dosarul finanţării ilegale a clubului Poli Timişoara. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Chivorchian este obligat să achite şi suma de 5.050.000 lei.

“Mă declar total nevinovat. Faptul că ei n-au admis niciuna din probele prezentate e un semn de întrebare. Au venit consilierii judeţeni şi au declarat că a fost voinţa lor să facă acest contract. Contract pe care nu l-am semnat eu, l-a semnat Ostaficiuc, ca preşedinte, şi l-a semnat Iancu din partea clubului. A fost o hotărâre de Consiliu Judeţean votată în unanimitate. Neatacată de către prefect în contencios. Din momentul acela, semnează contractul Ostaficiuc şi Marian Iancu. Unde sunt eu complice?”, a declarat Chivorchian pentru Prosport.

Actualul preşedinte al clubului Juventus Bucureşti s-a născut la 26 iulie 1954 la Roznov, iar în 1993 s-a aflat prin cei care au contribuit la marea promovare a Ceahlăului în Divizia A. Ca jucător, Chivorchian a evoluat pe postul de portar. Este căsătorit cu Rodica Mocanu Chivorchian, fostă handbalistă de performanţă la Ştiinţa Bacău şi Textila Buhuşi. Cele două fiice ale soţilor Chivorchian, Angelica şi Camelia au jucat volei la Unic Piatra Neamţ. (Ana MOISE)