0:00

În dimineața lui 4 ianuarie, temperatura în municipiul reședință de județ a fost -16,5°C, prea puțin influențată de viteza vântului (2 m/s). Nu doar Piatra Neamț a prins loc fruntaș în tabelul minimelor termice, ci și celelalte două orașe în care s-au făcut măsurători. Au fost -15,7°C la Târgu Neamț (cu 3 cm strat de zăpadă) și -13,5°C la Roman, în vreme ce pe vârful Toaca s-au înregistrat -13°C.

Gerul Bobotezei la Piatra Neamț: mai frig ca pe vârful Ceahlăului!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit informațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Moldova, gerul va rămâne asupra județului Neamț și astăzi, 4 ianuarie, cel puțin până la prânz, cu minime sub -15°. Prefectura Neamț a transmis o informare privind măsurile adoptate la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență, din care reiese că accentul s-a pus în mod deosebit asupra persoanelor fără adăpost sau aflate în spații fără încălzire: ”operaţionalizarea spaţiilor pentru cazarea persoanelor fără adăpost; efectuarea de controale periodice în spaţiile cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost, în vederea identificării acestora şi transportului lor în spaţiile special amenajate; identificarea persoanelor care locuiesc în spaţii fără încălzire şi relocarea acestora în spaţii încălzite; la primirea în spaţiile special amenajate, identificarea şi luarea în evidenţă a persoanelor fără adăpost”.

Nu s-au dat sancțiuni contravenționale nici administratorilor de drumuri, nici conducătorilor auto, dar sunt în acțiune patru efective ale ISU, 8 de la drumuri județene și 2 de la Drumuri Naționale. Secţia Neamţ a CNADNR a împrăștiat antiderapant pe DN 15B și DN15G + DN15 F, astfel încât, la ora raportării (5.00), carosabilul era ”uscat, cu porţiuni umede, tratate cu material antiderapant”.

Pe drumurile județene, Drupo și ceilalți operatori însărcinați cu deszăpezirea au pus două utilaje la treabă pe drumurile Roznov – Tazlău, Bisericani și Cândești, plus încă un utilaj pentru Bisericani și Mănăstirea Pângărați.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate 61 de persoane: 34 persoane la centrul din Piatra Neamţ, 5 la Roman, 8 la Târgu Neamţ, 14 la Roznov”. În Bicaz, centrul de adăpost e gol.

(D.O.)

Articolul precedentPercheziţie la un romaşcan care s-a lăudat că are pistol
Articolul următorFC Ceahlăul: Cazan şi Ichim pe picior de plecare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.