Gerard Damian Ouatu: “Ori trăiești muzica ori nu o mai cânți”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* micuţa vedetă de 9 ani a obţinut, recent, o menţiune de la Festivalul “Mamaia Copiilor”

Stătea în fața pianului, când am început să vorbim cu el. Tot timpul, fără să se uite la pian și răspunzându-ne la întrebări, bătea cu mâinile micuțe pe clape ca și cum nu s-ar fi oprit din cântat. Îi place muzica și o „botează” în cuvinte care mai de care. „E ceva frumos, este satisfacție, este entuziasm, este emoție, ambiție”. S-a dat „bătut” și ne-a mărturisit că nu poate defini precis „frumosul acesta” în cuvinte. Gerard Damian Ouatu este din Piatra Neamț, are 9 ani și este elev al Liceului de Arte „Victor Brauner”. Studiază pianul și îl acompaniază cu vocea în ficare zi. S-a întors, nu demult, cu o menţiune de la Festivalul “Mamaia Copiilor”. Acum a început să prindă gustul competiției din ce în ce mai mult și exersează în fiecare zi, pentru a ajunge acolo unde visează

“Iubesc muzica”

„Este nevoie de studiu în fiecare zi. Fac dicție, vocalize, îmi cânt piesele și după scurte pauze revin la același program. Nu este obositor când faci ceva cu plăcere. Iubesc muzica și pentru mine nu are prea multe genuri. Îmi place tot ce înseamnă muzică. Desigur, am și preferințe. Îmi place foarte mult pop-opera. Interpreți sunt mulți, dar cei mai apropiați de inima mea au rămas Freddie Mercury, Michael Jackson, Andrea Bocelli, Luciano Pavarotti și dintre români îl apreciez pe Cezar Ouatu, cel care a reprezentat România la ultimul Eurovision.” Muzica a cules-o de pe internet, de la TV și de la radio. Undeva în sufletul lui, portativul notelor muzicale s-a întipărit, iar el nu a făcut altceva decât să-l îmbrace cu note muzicale scoase de vocea lui. Știu că prima dată m-am îndrăgostit de o piesă de operă și am rugat-o pe mama să mi-o descarce de pe internet. Am început să o învăț și odată cu studierea ei m-am lăsat atras din ce în ce mai mult. Cea care m-a «denunțat» că știu să cânt, a fost sora mea care a terminat studiile la Liceul «Victor Brauner». Piesa care m-a cucerit este aria «Fantoma de la operă». Pentru o bună perioadă de timp nu am avut parteneră pentru acest duet ca până la urmă să ajung să cânt piesa cu Paula Seling. Dar asta este o altă poveste”.

“Succesul poate fi trecător”

Chiar dacă palmaresul îi umple camera cu trofee, cupe, diplome și alte medalii este conștient că acestea nu reprezintă nimic dacă nu îți păstrezi ambiția de a merge cât mai departe. „Un succes poate fi trecător. Nu trebuie să te mulțumești doar cu un succes de moment. Trebuie să fii tot timpul acolo, să fii gata să transmiți, să te dăruiești. Pe scenă o fac cel mai bine și culmea este că îmi iese atunci când am emoții. Emoția mă ajută să vibrez cu publicul, să comunic cu el, iar un public știe asta pentru că nu poți să-l păcălești. Ori trăiești muzica ori nu o mai cânți.” „Galeria” lui cei mai înfocată o reprezintă familia care îl însoțește la competiții, care îl ajută să depășescă momentele grele și cărora le mulțumește prin cântec.

Palmares Gerard Damian Ouatu

* Trofeu „NEGHINIȚĂ”  – 2011

* Trofeu  „MUSIC FOR KIDS”

* Trofeu „VOLARE”

* PREMIUL 1 „CAMENA” – 2011

* Premiu Special „MAMAI COPIILOR” – 2011

* Premiul 1 „LUCKY KIDS” – 2012

* Mențiune  „MAMAIA COPIILOR – 2013”

* PREMIUL „BEST SHOW LIGA CAMPIONILOR”

Marian TEODOROF

Articolul precedentTrasee noi de microbuze
Articolul următorSecuieni: Investiții de 2,5 milioane euro