0:00

George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Terasele vor putea sta deschise și după ora 22.00, cu respectarea normelor referitoare la zgomot”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn proiect de hotărâre ce urmează să fie discutat în ședința Consiliului Local Piatra Neamț, în data de 27 ianuarie, pare să fi stârnit îngrijorare în rândul antreprenorilor care dețin terase. În acest context, m-am întâlnit cu reprezentanții administraței locale și am lămurit anumite aspecte referitoare la funcționarea teraselor după ora 22.00. O consecință directă este că activitatea acestora nu va fi restricționată după ora 22.00, cu condiția respectării normelor referitoare la zgomot, poziție exprimată și de Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț, de asemenea un susținător al inițiativei private, al antreprenoriatului.

În concluzie, consilierii locali ai PNL vor vota împotriva limitării activității teraselor până la ora 22.00 și vor aduce propriile amendamente actualui proiect ce va fi supus dezbaterii. PNL Neamț nu promovează îngrădirea drepturile pe care antreprenorii din domeniul HORECA le au, mai ales într-o perioadă în care s-au numărat printre categoriile cele mai defavorizate din cauza pandemiei de coronavirus. Nu plecăm de la ideea preconcepută că aceștia ar fi prezumtivi vinovați de tulburarea liniștii publice, după ora 22.00. Sunt convins că și aceștia înțeleg să respecte prevederile legale referitoare la respectarea regulilor, pentru a nu risca sancțiuni din partea altor autorități ale statului, cu atribuții în activitatea de control.

În Piatra Neamț, în județul Neamț, turismul reprezintă una din principalele activități generatoare de locuri de muncă, de venituri la bugetele locale.  PNL rămâne un partener real al mediului de afaceri și încearcă să găsească toate soluțiile pentru ca și acest sector să fie cât mai puțin afectat. În acest sens, împreună cu primarul Andrei Carabelea îi vom invita la discuții pe antreprenorii nemțeni din domeniul HORECA, pentru a le transmite atât punctul nostru de vedere, dar și pentru a identifica orice alte soluții prin care îi putem sprijini în activitatea lor.

George Lazăr

Președinte PNL Neamț 

Articolul precedentSloturi online ca în Las Vegas
Articolul următorDispoziția Primăriei Piatra Neamț privind închiderea circulației în zona pasajului de la Curtea Domnească
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.