Generozitate pe hârtie: vouchere de 200 lei pentru elevii din învățământul primar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce au ajutat populaţia acoperind 50 de bani din preţul unui litru de carburant la pompă, generozitatea guvernanților merge mai departe, cel puţin la nivel de intenție.

Elevii din învăţământul primar ar putea beneficia de vouchere cu o valoare de aproximativ 210 lei pentru efectuarea controlului oftalmologic. Iniţiatorii propunerii legislative spun că din aceşti bani ar trebui să fie achiziţionaţi şi ochelari de vedere, pe bază de reţetă, pentru copiii care ar avea nevoie. Media tarifelor unui control oftalmologic este undeva la 100 de lei, fără alte investigaţii medicale.

Propunerea se află în discuţii la Senat, ea ar trebui să primească aprobarea Parlamentului şi apoi să fie promulgată prin decret prezidenţial, urmând să intre în aplicare de anul viitor.
În Expunerea de motive iniţiatorii pornesc de la faptul că peste 70 la sută dintre români nu îşi fac controlul oftalmologic anual, iar când este vorba despre copii situaţia este lamentabilă. Foarte puţini părinţi îşi duc copiii la acest tip de control, dacă aceştia nu se plâng că ar avea probleme.

În Germania valoarea voucherelor similare acordate de stat pentru copii este de 80 de euro, iar în Franţa de 150 de euro pentru doi ani.

Voucherele ar putea fi acordate prin intermediul caselor de asigurări de sănătate şi vor avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii. Părinţii vor putea accesa acest ajutor pentru toţi copiii lor care urmează învăţământul primar.

Textul integral al propunerii legislative poate fi accesat mai jos.

Vouchere control oftalmologic elevi primar

A.C.

Articolul precedentDSP Neamț dată în judecată de 30 de angajați
Articolul următorÎncepe distribuirea iodurii de potasiu. Lista farmaciilor care eliberează rețetele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.