video exameneDupă ce bacalaureatul de anul trecut școlar, din Neamț, a avut ecou la nivel național, prin prisma fraudelor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) au anunțat că vor lua măsuri extreme pentru bacalaureatul din 2016.

Astfel, prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al IȘJ Neamț a spus directorilor prezenți astăzi, 8 octombrie, la întâlnirea de bilanț al anului școlar 2014-2015, că toate casetele audio-video de la următorul examen de bacalaureat vor fi examinate.

Aceste întâmplări de la bacalaureat au arătat faptul că lipsește o anumită doză de maturitate, în cazul unor cadre didactice și mai ales în cazul elevilor. Vreau să le transmiteți elevilor și cadrelor didactice că toate înregistrările video de la bacalaureat vor fi vizionate, dacă nu va fi posibilitatea în timp real, atunci vor fi vizionate imediat după terminarea probei. Acest lucru este permis de regulament”, a precizat inspectorul Stan.

Reamintim că, în urma sesiunii de bacalaureat, din vară, 84 de candidați (absolvenți de liceu) au fost eliminați, 23 de profesori au fost sancționați, la 5 dintre aceștia fiindu-le desfăcute contractele de muncă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSupăraţi că nu li se repară drumul, au plantat salcâmi în gropi!
Articolul următorIonel Arsene, președinte PSD Neamț: ”România are şansa de a avea un sistem de irigaţii; PNL să renunțe la jocul politic mârșav!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.