0:00

Gaz Metan – Ceahlăul 2-2 (1-2), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dumitraş, cel mai ”tare” din oraş

* Calancea a fost “îngerul păzitor” al nemţenilor la Mediaş

Andrei Dumitraș a marcat golul campionatului la Mediaș, după o acțiune în stilul atacantului Zlatan Ibrahimovic. Margină a mărit avantajul Ceahlăului la 2-0, însă gazdele au întors rezultatul prin Tahar, în prima repriză și au egalat cu numai 6 minute înainte de final, grație golului înscris de Roman. În minutele de prelungire Ceahlăul a ratat două ocazii monumentale! Din minutul 55 Gaz Metan Mediaș a evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Mujdragici.

Eficiență pentru Ceahlăul: 2 ocazii, 2 goluri

Meci frumos la Mediaș în fața unor tribune aproape goale, care a avut ritm, goluri frumoase și un dramatism aparte. Moralul, determinarea din prima repriză, precum și așezarea, ușor avansată, le-a cam dat de furcă elevilor lui Cristi Dulca, mai ales că pietrenii au deschis scorul în minutul 20. Dumitraș, urcat în atac pe partea dreaptă a atacului, a luat o minge pe cont propriu, în dribling, de-a latul terenului și după ce a driblat nu mai puțin de 7 (!) adversari, a intrat în careu și a marcat din unghi printr-o ”folha seca” sub transversală: scor 0-1. A fost un gol cum mai rar se poate vedea pe stadioanele din România, aplaudat și de spectatorii medieșeni. Reveniți din uluiala primirii golului, ca dintr-un coșmar urât, gazdele au prima ocazie prin Tahar (28), care a încercat să-l surprindă pe Calancea printr-un șut ”ploaie” de la mijlocul terenului, însă mingea a trecut de puțin pe lângă poartă. În minutul 31, medieșenii irosesc o bună oportunitate de a egala. Ciprian Petre execută bine o lovitură liberă de la marginea careului, însă Calancea se întinde și cu un reflex senzațional, ține Ceahlăul în avantaj. Un minut mai târziu, același Calancea se întinde din nou, la lovitura de cap a lui Cristea, din marginea careului mic, evitând golul egalizator de pe linia porții. În minutul 33, Roman reia cu capul spre poartă dintr-o poziție bună, dar mingea ocolește poarta Ceahlăului. Și, cum în fotbal ocaziile se răzbună, Ceahlăul marchează la a doua ocazie din meci, în minutul 38. Cârjan dă o pasă perfectă în adâncime peste fundașii centrali adverși, Margină pleacă în sprint dintre Mujdragici și Muth, scapă singur cu potarul Buchta, pe care îl execută jos, la colț, cu sânge rece: scor 0-2. Finalul primei reprize auce și primul gol al gazdelor. Tahar, lăsat nemarcat la marginea careului mic, a reluat puternic și plasat, din cădere o centrare a lui Cristea, infiltrat pe flancul stâng al apărării Ceahlăului, stabilind scorul pauzei: 1-2.

Gaz Metan – Ceahlăul 2-2 (1-2), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Gazdele au restabilit egalitatea în inferioritate numerică

Repriza a doua a debutat cu cartonașul roșu văzut de Mujdragici (55), după ce a încasat două ”galbene”, dar controlul jocului a aparținut din acest moment gazdelor. Florin Marin i-a înlocuit pe Margină cu Chitoșcă și pe Tăbăcariu, cu Ichim, încercând astfel să micșoreze spațiile de pătrundere ale medieșenilor și să surprindă gazdele pe contraatacuri rapide. Tot gazdele sunt însă cele care au o mare ocazie, în minutul 74, prin același Tahar. ”Trasorul” acestuia de la 25 metri l-a lăsat fără replică pe Calancea, însă mingea a izbit bara. Ceahlăul ripostează doar prin șutul de la distanță al lui Cazan (79). În minutul 86, Curtean, lăsat liber în careu, în lateral stânga, a primit o centrare ideală, peste un buchet de jucători, a recentrat în fața porții, de unde Roman, liber, a pus latul pentru o egalare ce părea, la un moment dat, nesperată: 2-2. Două minute mai târziu, fundașul central Muth a scăpat doar cu un cartonaș galben după un fault rudimentar asupra lui Țepeș. A fost singura greșeală a centralului Viorel Cojocaru, care a condus bine un meci greu, ce se putea încheia cu victoria Ceahlăului. Cristea a scos de pe linia porții o minge ce-i era adresată lui Ichim, în primul minut de prelungiri, iar în ultimul minut, 90 plus 5, Ștefănescu a scăpat singur cu Buchta, dar șutul său a trecut pe lângă poartă, pecetluind scorul final: 2-2. Rezultatul menține cele două formații vecine de clasament (Gaz Metan situându-se pe 8, iar Ceahlăul pe 9), cu 12 puncte fiecare, la numai 3 puncte de locul 5, ocupat de ASA Târgu Mureș. Etapa viitoare, pietrenii vor întâlni pe teren propriu pe FC Botoșani.

Mihai STOIAN

 

Gaz Metan: Buchta – Crețu, Mujragici, Muth, Buzean – Cristea, Tahar – Romeo (46 – Lullaku), Figliomeni (58 – Curtean), Petre (81 – Florin Dan) – Roman. Antrenor: Cristi Dulca

Ceahlăul: Calancea – Dumitraș, Cazan, Marc, Slavikas – Onciu, Tăbăcariu (63 – Ichim) – Popadiuc (79 – Țepeș), Cârjan, Ștefănescu – Margină (60 – Chitoșcă). Antrenor: Florin Marin.

Articolul precedentIstorii edilitare la Piatra Neamţ: Dumneavoastră ce alegeţi?
Articolul următorInterviu cu scriitorul Adrian G. Romila, la 40 de ani

1 COMENTARIU

  1. Asa goluri ,doar niste amatori,sau juniori puteau sa primeasca din centrul careului fara marcaj ,totusi antrenorii ,parca trebuiau sa va anunte,jucati cu un om in plus fata de adversar,oricum la ce valoare scazuta are acest lot ,este o realizare si acest egal.Restul e…cancan.

Comentariile sunt închise.