pietricica turism

Elevii se întorc luni, 6 mai, la cursuri, după vacanța de Paști. Semestrul al doilea din acest an școlar continuă cu examene importante. Elevii de clasa a II-a vor susține, chiar săptămâna viitoare, probele din evaluarea națională. În data de 7 mai va avea loc proba scrisă la limba română și la limba maternă, în 8 mai va fi proba de citire și pe 9 mai proba scrisă la matematică.

Probele scrise pentru evaluarea competențelor dobândite după ciclul primar de elevii din clasa a IV-a sunt programate în datele de 14 mai-limba română, 15 mai-matematică și 16 mai-limba maternă. Ultimii care vor susține evaluarea competențelor fundamentale sunt elevii de clasa a VI-a, care au probele scrise la limbă și comunicare în 22 mai și la matematică și științele naturii în 23 mai.

Absolvenții de clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 7 iunie, ultima săptămână de școală fiind dedicată înscrierii elevilor la examenul de evaluare pentru admiterea la liceu. Proba scrisă la limba și literatura română va avea loc în data de 18 iunie, la matematică testul scris se va desfășura în 20 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iunie până la ora 12, după care se primesc contestațiile – în aceeași zi, între orele 14-20. Rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă, 29 iunie.

Urmează perioada 3-7 iulie dedicată completării opțiunilor din fișele de înscriere la admitere. În 12 iulie se va derula procedura repartizării computerizate în licee. Media de admitere în acest an este formată din media generală la evaluarea națională – 80% pondere – și media generală de absolvire a gimnaziului – 20% pondere. (C.I.)