carmen saeculare 02Nemțenii se vor bucura, la acest sfârșit de săptămână, de vineri până sâmbătă, 18-20 septembrie, de muzică populară autentică și bucate tradiționale românești la Festivalul Gastronomic Montan.

Timp de trei zile, ștrandul municipal va găzdui GASTROFEST 2015. Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ participă, în calitate de co-organizator, la Festivalul Gastronomic Montan și va aduce surprize pe scena festivalului.

Vor încânta publicul amator de muzică populară autentică artiștii de la Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, Ansamblul folcloric „Doina Ceahlăului”, Ansamblul folcloric „Comorile Neamţului” şi elevi de la Liceul Tehnologic Pipirig, de la Şcoala gimnazială din comuna Vânători și de la Şcoala Populară de Arte Piatra-Neamţ.

Fiecare participant la GASTROFEST se va întâlni cu atmosfera de şezătoare populară, de a intra în lumea fascinantă a satului românesc, de a asculta muzică populară autentică, de a se bucura de portul popular moştenit de la străbuni şi de a dansa împreună artiştii invitaţi. Totul se va petrece în Ştrandul municipal, începând cu după-amiaza zilei de vineri, 18 septembrie, iar programul artistic se va desfășura astfel:

  • Vineri, 18 septembrie, intervalul orar 17.00 – 20.00, orchestra şi soliştii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”;
  • Sâmbătă, 19 septembrie, intervalul orar 17.00 – 19.00, program folcloric oferit de elevii Liceului Tehnologic Pipirig. Apoi, între orele 19.00 și 20.00, program artistic al Ansamblului folcloric „Doina Ceahlăului”;
  • Duminică, 20 septembrie, între 14.30 și 15.15, dansuri populare ale elevilor de la Şcoala gimnazială Vânători, Neamţ (clasă externă de dansuri populare a Şcolii Populare de Arte Piatra-Neamţ). Iar apoi, până la ora 16.00, vor cânta și dansa pe scenă artiștii de la Ansamblul folcloric „Comorile Neamţului”.
Articolul precedentMesagerul de Neamţ 219
Articolul următorMassone plăteşte salarii, dacă primeşte toate acţiunile! Jucătorii cer intrarea în şomaj!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.