Astăzi, 3 aprilie 2017, Ziua Jandarmeriei a stat sub semnul celor 167 de ani în slujba cetăţeanului. În sala mare a Consiliului Judeţean Neamţ, jandarmii au fost felicitaţi de superiori şi autorităţile judeţene şi locale. Inspectorul şef al unităţii nemţene, mr. Radu Vasile Olariu şi-a felicitat subalternii, transmitând şi mesajul generarului maior dr. Ovidiu Vasilică, prim adjunct al comandantului Jandarmeriei Române. Au urmat avansările în grad, 5 la număr. Astfel, pentru modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă se înaintează în grad militar următor, înainte de expirarea stagiului minim: mr. Ovidiu-Robert Guriuc şi mr. Cătălin Resmeriţă în gradul de locotenent-colonel. De asemenea, locotenentul Marius Gămănuţ a primit gradul de căpitan. Prin ordin al inspectorului şef al IJJ Neamţ, plt. adj. Radu Ioan a ajuns plt. adj. şef, iar plt. maj. Dumitru Butnaru a fost înaintat în gradul de plt. adj. Cu această ocazie au fost acordate 132 de recompense, sub formă de mulţumiri , felicitări şi citare prin ordin.

Câştigătorii concursurilor interne de biliard, tenis de câmp, tenis de masă, minifotbal şi bowling şi-au primit diplomele şi cupele. Orgoliile şi-au făcut apariţia la competiţia de minifotbal între unităţile subordonate ministerului. Col. Ioan Niţică îşi vroia subordonaţii pe podium, dar echipa de la ISU Neamţ s-a clasat abia pe locul IV. Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisarul şef Paul Tablan a fost împăciuitor. După ce a ridicat premiul a întrebat: “pot să îl dau un pic şi domnului Niţică?”

Prefectul Niculina Dobrilă a citi mesajul ministrului de interne Carmen Dan, dar a ţinut să mulţumească şi în nume personal: “Vă felicit pentru integritatea de care daţi dovadă şi vă îndemn să răspundeţi cu aceeaşi onoare în faţa cetăţeanului”.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a ţinut să precizeze: “Dacă nu există un anumit aspect de ordine exterioară, nici ordinea interioară nu poate fi asigurată. Statul şi diferitele structuri ale sale, nu au rolul de a transforma lumea într-un Paradis, dar au împiedicat lumea să devină un infern. Omul este aşa cum este şi are nevoie şi de forţă exterioară pentru a-l ajuta să înţeleagă necesitatea ordinii lăuntrice”.

Şi primarul Dragoş Chitic a ţinut să mulţumească în numele pietrenilor pentru“ contribuţia pe care o au jandarmii în menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a climatului de siguranţă”.

După acest moment festiv, jandarmii s-au bucurat de un moment emoţionant, sfinţirea troiţei ridicată în curtea instituţiei. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu  ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. (Gianina BUFTEA)

Articolul precedentGuvernul încurajează la angajator formarea ucenicilor și stagiarilor
Articolul următorTârg educațional la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.