Astăzi, 3 aprilie 2017, Ziua Jandarmeriei a stat sub semnul celor 167 de ani în slujba cetăţeanului. În sala mare a Consiliului Judeţean Neamţ, jandarmii au fost felicitaţi de superiori şi autorităţile judeţene şi locale. Inspectorul şef al unităţii nemţene, mr. Radu Vasile Olariu şi-a felicitat subalternii, transmitând şi mesajul generarului maior dr. Ovidiu Vasilică, prim adjunct al comandantului Jandarmeriei Române. Au urmat avansările în grad, 5 la număr. Astfel, pentru modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă se înaintează în grad militar următor, înainte de expirarea stagiului minim: mr. Ovidiu-Robert Guriuc şi mr. Cătălin Resmeriţă în gradul de locotenent-colonel. De asemenea, locotenentul Marius Gămănuţ a primit gradul de căpitan. Prin ordin al inspectorului şef al IJJ Neamţ, plt. adj. Radu Ioan a ajuns plt. adj. şef, iar plt. maj. Dumitru Butnaru a fost înaintat în gradul de plt. adj. Cu această ocazie au fost acordate 132 de recompense, sub formă de mulţumiri , felicitări şi citare prin ordin.

Câştigătorii concursurilor interne de biliard, tenis de câmp, tenis de masă, minifotbal şi bowling şi-au primit diplomele şi cupele. Orgoliile şi-au făcut apariţia la competiţia de minifotbal între unităţile subordonate ministerului. Col. Ioan Niţică îşi vroia subordonaţii pe podium, dar echipa de la ISU Neamţ s-a clasat abia pe locul IV. Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisarul şef Paul Tablan a fost împăciuitor. După ce a ridicat premiul a întrebat: “pot să îl dau un pic şi domnului Niţică?”

Prefectul Niculina Dobrilă a citi mesajul ministrului de interne Carmen Dan, dar a ţinut să mulţumească şi în nume personal: “Vă felicit pentru integritatea de care daţi dovadă şi vă îndemn să răspundeţi cu aceeaşi onoare în faţa cetăţeanului”.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a ţinut să precizeze: “Dacă nu există un anumit aspect de ordine exterioară, nici ordinea interioară nu poate fi asigurată. Statul şi diferitele structuri ale sale, nu au rolul de a transforma lumea într-un Paradis, dar au împiedicat lumea să devină un infern. Omul este aşa cum este şi are nevoie şi de forţă exterioară pentru a-l ajuta să înţeleagă necesitatea ordinii lăuntrice”.

Şi primarul Dragoş Chitic a ţinut să mulţumească în numele pietrenilor pentru“ contribuţia pe care o au jandarmii în menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a climatului de siguranţă”.

După acest moment festiv, jandarmii s-au bucurat de un moment emoţionant, sfinţirea troiţei ridicată în curtea instituţiei. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu  ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. (Gianina BUFTEA)