Duminică, 18 septembrie, a avut loc prima ediție a Zilei comunei Păstrăveni. La manifestare au participat sute de cetățeni, alături de primarul Anton Gorea și invitații săi. Printre surprize s-a numărat și o competiție de echitație oferită de Clubul Sportiv Ecvestru Piatra-Neamț, condus de Costache Lupu. După oficierea unei slujbe de către un sobor de preoți din comună, pe scenă au urcat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Laurențiu Dulamă, vicepreședinte CJ, consilieri județeni, printre care și Vasile Nica, primari de comune, printre care şi Vasiliu Ticușor, de la Petricani și consilieri locali.

“Am considerat că și comuna noastră merită să aibă o astfel de zi, în care să uităm de griji și să ne dorim să fim mai buni. Ca primar sunt mândru de comunitatea care m-a ales să o reprezint. Voi încerca să duc mai departe ambițiile și dorințele comunității. Prin munca și realizările mele sper să răsplătesc  încrederea pe care mi-ați acordat-o. Haideți să uităm astăzi de nevoi și griji. Astăzi, trebuie să ne simțim bine și să fim mai buni. Doamne Ajută!”, a spus primarul Anton Gorea.

“Sunt legat sufletește de Păstrăveni, pentru că îmi aduc aminte de începuturile mele în politică, mai exact, în anul 2008, când am candidat pentru Camera Deputaților și am umblat cu echipa de campanie pe străzile din Păstrăveni. Vreau să vă mulțumesc pentru votul de atunci și de acum. Vreau să vă felicit pentru alegerea făcută pe 6 iunie, vreau să-l felicit pe domnul primar. Ați ales, în fruntea comunei un om gospodar, un om care se zbate pentru dv. Să fiți siguri că veți avea sprijinul meu personal și al Consiliului Județean”, a declarat Ionel Arsene președintele CJ Neamț.

Manifestarea a continuat cu o competiție de echitație, după care petrecerea a fost animată de artiști consacrați, cum ar fi Irina Loghin, Deep Central sau Haiducii. Nu au lipsit nici micii și berea, care au atras pe cei mai pofticioși la terasele din apropiere. (C.T. STURZU)