reclama autocenter

Duminică, 19 august, sute de locuitori din Vânători-Neamţ, dar şi din comunele limitrofe au ţinut să fie prezenţi în Poiana Nuci, din zona Branişte, la cea de-a XIII-a ediţie a Zilelor Comunei Vânători-Neamţ, intitutală sugestiv „Joc şi voie bună în Ţinutul Zimbrului”. La manifestare au participat şi reprezentanţi ai primăriilor din comunele învecinate, cum ar fi Neculai Nastasă, fostul primar de Agapia, viceprimarul de Agapia, Mihai Vasiliu, senatorul Emilia Arcan şi alţii.

Manifestarea a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi din comună, după care primarul Adriana Petrariu a ţinut un cuvânt: „Aşa cum ne-am obişnuit de 13 ani, prima duminică de după postul sfintei Mării, încercăm să organizăm aceste manifestări dedicate comunei noastre. Anul acesta am organizat mai modest ziua comunei, dar m-am străduit să o facem, chiar dacă am avut greutăţi cu inundaţiile şi alte probleme. Ziua comunei noastre a fost gândită pentru a ne bucura împreună, măcar într-o singură zi din an să fim împreună. Ne-am străduit ca în activitatea noastră de astăzi să facem cunoscuţi toţi elevii noştri cu merite deosebite, să-i sărbătorim pe cei care împlinesc 50 de ani de căsătorie, pe îngeraşii născuţi în august anul trecut şi multe alte surprize. Mulţumim din suflet bunului Dumnezeu şi să ne ţină uniţi în continuare!”.

Au fost sărbătorite cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, copiii născuţi în august 2017 şi elevii şcolilor din comună cu merite deosebite la învăţătură. Andrei Cucolea fiu al satului a primit din partea primarului Adriana Petrariu o Diplomă de Recunoştinţă „în semn de mulţumire şi recunoştinţă a performanţelor profesionale şi pentru contribuţia adusă creşterii prestigiului localităţii Vânători-Neamţ”.

„Doamna primar sunteţi un om minunat şi am răspuns cu drag invitaţiei. O zi închinată Centenarului Unirii şi localităţii dv. O comună încărcată de istorie, tradiţie, cultură şi spiritualitate. Vă felicit doamna primar pentru organizare şi să duceţi mai departe tradiţiile locale. Să privim cu speranţă în viitor, să vă bucuraţi de această zi de sărbătoare, să fiţi sănătoşi. Doamna primar sunteţi un bun gospodar, un bun manager şi aţi demonstrat încă o dată că faceţi cinste primarilor din judeţ, dar şi din ţară. Sunteţi primul primar model femeie”, a spus şi senatorul Emilia Arcan.

Manifestările au continuat cu un program artistic oferit de Corul „Vînătorii lui Ştefan cel Mare”, dirijor Cristina Petrariu şi de elevi ai şcolilor din comună. Spre după-amiază, jocul şi voia bună au fost întreţinute de muzica celor din trupa Alesis şi trupa Maxim, cea a lui Ştefan Enăşel, sau de cea a îndrăgitei Lidia Buble. (C.T. STURZU)

Articolul precedentDe sezon: O oală uitată pe aragaz alertează pompierii
Articolul următorVlad Marcoci, noul director al Administrației Bazinale de Apă Siret Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.