0:00

Duminică, 28 august, pe islazul Făgețel a avut loc prima ediție a Zilelor comunei Bălțătești, manifestare intitulată sugestiv „Oază de sănătate și cultură românească”. Programul a început la ora 14:00 cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din comună, urmat de cuvântul primarului Viorel Ursache și al invitaților veniți în număr mare la manifestare.

Printre invitați s-au remarcat: Natalia Procopii, vicepreședintele Consiliului Raional Anenii Noi din Republica Moldova (cele două localități s-au înfrăţit cu acest prilej), vicepreședinții Consiliului Județean, Laurențiu Dulamă și Ion Asaftei, consilierii județeni Vasile Nica și Dan Boacă, senatorul Eugen Țapu, primarul de Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, primarul de Agapia, Neculai Nastasă, primarul de Păstrăveni, Anton Gorea, Alexandru Drăgan, Monica Anton și aleși locali ai comunei.

„Bine ați venit la manifestările prilejuite de Ziua comunei Bălțătești. Ne bucurăm să-i avem printre noi pe distinșii noștri invitați și le mulțumesc pentru că sunt alături de noi. Mulțumesc domnului președinte Ionel Arsene și domnilor consilieri județeni pentru sprijinul acordat acestei manifestări. Bălțăteștiul este o comună cu oameni gospodari și responsabili”, a transmis primarul Viorel Ursache.

Edilul a premiat și perechile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, după care formația de dansuri și obiceiuri populare „Miorița” din Bălțătești a oferit un spectacol deosebit.

Locuitorii comunei s-au delectat, pe parcursul manifestării, cu programe oferite de formația de dansuri și obiceiuri populare „Haiducii” din Mereni (Republica Moldova), de laureații Festivalului Internațional „Volare” și de trupa de dans latino „Impact” din Târgu-Neamț. Spre după-amiază, îndrăgitul artist Fuego a susținut un miniconcert, iar formațiile Narcotic Sound, Nemuritorii şi Kronos au animat şi ele atmosfera. Trupa „DIAMONTS” – majorete si cea a Școlii de Dans Medieval „DOMNITA RUXANDRA” au adus în fața celor prezenți momente inedite.

Seara s-a încheiat cu un foc de artificii. (C.T. STURZU)

Articolul precedentBacalaureat: Iată care sunt rezultatele – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următorSe opreşte apa la Târgu Neamţ şi Răuceşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.