Pietrenii au participat astăzi, 26 iunie, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Neamț la manifestările organizate cu ocaziei Zilei Drapelului Național.

Alături de oficialităţile locale şi judeţene au mai participat reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai partidelor politice, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, persoane civile.

Ziua Drapelului sau Ziua Tricolorului a fost proclamată prin lege în 1998. Singurul discurs i-a aparținut subprefectului Iulian Jugan care a transmis mesajul ministrului demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

„Sărbătorirea Zilei Drapelului Național ne face să ne întoarcem, măcar pentru o clipă, sufletul și mintea de la tumultul cotidian al preocupărilor noastre, către teme și subiecte de esență pentru ceea ce înseamnă România, cum ar fi importanța simbolurilor și a tradițiilor naționale. Iar Drapelul României este un simbol național, primul, așa cum este enumerat de articolul 12 din Constituție. Sunt convinsă că fiecare dintre noi se simte mândru când Tricolorul României stă cu demnitate alături de drapelele celorlalte state importante ale lumii sau atunci când îl vedem înălțându-se pe cel mai înalt catarg”.

După arborarea drapelului, a urmat defilarea militarilor din Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamț, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. (Ana MOISE)

Articolul precedentO mașină a luat foc în mers la Gâdinți
Articolul următorREZULTATE Evaluare Națională 2017 BACĂU, BOTOȘANI, IAȘI, NEAMȚ, SUCEAVA, VASLUI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.