Polițiști de frontieră din Vaslui au descoperit, miercuri, 13 iulie, peste 40.000 de țigarete, de proveniență Republica Moldova, ascunse în pereții laterali ai unui autocar, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Vehicolul, condus de un bărbat cu dublă cetățenie, româno-moldoveană, efectua curse internaționale pe ruta Chișinău – Italia şi a fost oprit în localitatea de frontieră Drânceni, unde s-a desfăşurat o acțiune de combatere a contrabandei cu țigări de proveniență Republica Moldova.

„În jurul orei 20:00, polițiștii de frontieră au identificat și oprit în trafic un autocar condus de G.V., în vârstă de 31 de ani, care era însoțit de M.O. și C.C., în vârstă de 31 ani, respectiv, 28 de ani, șoferi de schimb, persoane cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova. În vederea efectuării unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, acesta și persoanele au fost conduse la sediul STPF Vaslui, din municipiul Huși. În urma controlului amănunțit efectuat asupra autocarului, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în pereții laterali ai acestuia 42.800 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, iar în compartimentul pentru bagaje, 7 litri băuturi alcoolice, pentru care nu existau documente legale. Cu privire la cele constate, cei trei șoferi au declarat că nu știau despre existența acestor bunuri în autocar”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, inspector principal de poliție Irina Mirică.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 32.505 lei, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentMisiune de student în practică: salvarea unui cal
Articolul următorScad chiriile la ANL-uri pentru anumite categorii de chiriași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.