Zilele comunei Tașca, desfășurate sub același stindard de-acum tradițional – ”Flori de Munte”, au adus în acest an în fața spectatorilor două dintre cele mai îndrăgite nume pentru publicul iubitor de folk. Mircea Baniciu și Walter Ghicolescu au fost prezenți sămbătă, 20 august, la Tașca, în dublă calitate. În primul rând, au făcut parte din juriul festivalului pentru copii ”Florile inimii”, aflat la a doua ediție, care a reunit copii talentați din toate colțurile țării. Festivalul este organizat de Asociația Culturală ”EU CRED”, în parteneriat cu Primăria comunei Tașca și Centrul Cultural Tașca. Cei mai talentați copii au fost premiați în cadrul evenimentului. Verdictul juriului a fost astfel:

-Mențiuni: Secțiunea Muzică Ușoară: Lorena Găină, Xenia Mariciuc;

Secțiunea Muzică Folk: Sânziana Gabriela Odor, Grupul Amprente Folk;

Secțiunea Muzică Populară: Ana-Maria Manoliu.

-Premiul III: Ana-Maria Ignat (Iași) – muzică populară; Grupul ”Eu Cred” -muzică folk; Serafim Mariciuc – muzică ușoară; Andreea Mitrofan – muzică ușoară.

-Premiul II: Sânziana Ailenei – muzică folk; Mara Otvoș – muzică ușoară; Maria Covasan – muzică ușoară; Alin Bărbuleț (Tașca) – muzică populară.

-Premiul I: Alice Prundu – muzică ușoară; Dimitria Ilie (Târgu-Ocna) – muzică folk; Lavinia Gorbea – muzică populară.

Trofeul Festivalului a fost adjudecat de violonistul Rareș Florescu. Au primit, de asemenea, premii speciale din partea juriului Grupul ”Eu Cred” (folk), Sava Smilghenschi (muzică ușoară), Grupul Rada (muzică ușoară), Daniel Cofariu (muzică populară) Mara Mădălina Otvoș (muzică populară).

Prezentă la manifestare, Daniela Ursache, primarul comunei Tașca, a declarat: ”Este o zi specială, atât pentru mine, cât și pentru tașcanii mei. Este o zi dedicată micilor talente, locale și nu numai, o zi pe care o dedicăm muzicii de bună calitate, armoniei, iubirii și prieteniei. Faptul că-i avem printre noi și pe cei doi mari cântăreți de muzică folk ne încălzește și mai mult inimile. Mulțumesc tuturor pentru participare și implicare. Fără oamenii din această comună, nu aș fi reușit să avem această zi frumoasă din viața noastră. Sper ca muzica deosebită din această seară să fi ajuns la inimile tuturor, astfel încât să devenim mai buni și mai iertători”.

După evoluția micilor talente, aplaudată la scenă deschisă de spectatori, dar și de primar și de consilierii locali ai comunei, precum și de oficiali de la județ, a urmat seara, cu recitalurile folk susținute de Mircea Baniciu, Walter Ghicolescu și Ionuț Stoian, precum și de grupul ”Eu Cred”, condus de Marius Coșerariu. Printre toate deliciile pentru trup și suflet, memorabile au rămas plăcintele ”poale-n brâu” făcute special pentru Zilele comunei Tașca.

(C.T. STURZU)