Miercuri, 3 mai, Restaurantul „Belvedere”, al pensiunii cu același nume din Târgu-Neamț, a fost gazda unei demonstrații gastronomice și de artă culinară de excepție. La eveniment, au participat cei mai renumiți chefi din România. De departe, vedeta a fost chef Nico Lontras, secondat de chef Marian Nistor și chef Vlad Florea. La show-ul gastronomic, oferit de cei 3 chefi, au mai participat Florin Cucu, patronul restaurantului și pensiunii „Belvedere”, bucătari din zonă, dar și din județele Iași, Suceava, Botoșani, Bacău și din Bucovina. Printre invitați s-au regăsit și câțiva patroni de restaurante și pensiuni din zona Târgu-Neamț.

„Am venit aici, la Restaurantul Belvedere din Târgu-Neamț, pentru promovarea bucătăriei românești, în parteneriat cu furnizori locali și nu numai. România are un cuvânt mare de spus în bucătăria internațională și păcat că nu e promovată îndeajuns. Am fost plecat 22 de ani în țările nordice și am descoperit că bucătăria românească poate arăta foarte bine într-un restaurant de lux. De un an și jumătate facem turul României, pentru promovarea bucătăriei românești și am ajuns și la Târgu-Neamț. Astăzi, încercăm să oferim supe, feluri principale și… carne de porc, care este… cea mai bună legumă în România. Avem și desert. Nu ne axăm doar pe bucătăria românească și vom face o călătorie culinară în jurul lumii. Din păcate, românii nu știu să mănânce și am rămas singurii din Europa care nu avem bucătăria definită”, ne-a declarat chef Nico Lontras.

„Astăzi, organizăm un eveniment zonal cu o prezentare de produse ce va fi făcută de doi chefi renumiți. Mai exact, vom vedea live profesionalismul celor doi chefi. Scopul este promovarea de produse comercializate de Patiline și promovarea bucătăriei românești moderne. Cei doi chefi vor face o reinterpretare a bucătăriei românești. Am fost selectați pentru acest eveniment, pentru că le-a plăcut ceea ce au găsit la noi. Vom încerca să promovăm altfel de evenimente și pe viitor, pentru că numai așa se poate contura o cultură gastronomică și putem dezvolta zona și din acest punct de vedere. La acest gen de evenimente trebuie aduși profesioniști care să ne arate că o fleică se poate servi și în alt mod, decât la grătar sau că mai există și alte mâncăruri românești savuroase în afară de mici și carne la grătar”, ne-a precizat Florin Cucu patronul Restaurantului „Belvedere”.

Cunoscut și apreciat în toată Europa, chef Nico Lontra​​s a lucrat timp de 22 de ani în restaurante de lux din țările nordice. Renumitul chef ne-a povestit mai multe din istoria bucătăriei românești, din istoria sarmalelor, într-un interviu ce va apare în curând, în „Mesagerul de Neamț”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentPolițiștii au scos 377.000 de lei din buzunarele nemțenilor
Articolul următor142 de absenți la Evaluarea la română la clasa a IV-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.