pietricica turism

Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, în perioada 12-14 mai, au fost intensificate acţiunile de menţinere a unui climat de siguranță publică, de combatere a faptelor ilegale şi de prevenire a accidentelor de circulaţie.

“Astfel, la nivelul județului Neamt, în zilele de 12 și 13 mai au fost organizate acțiuni cu efective mărite, fiind efectuate controale în trafic sau în localurile cu aflux de persoane”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Bilanţul acestor acțiuni: 16 infracţiuni constatate şi 343 de sancţiuni contravenţionale aplicate. În cele două zile, în tot județul, peste 200 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor”.

S-au făcut acţiuni în discoteci şi baruri, şi în apropierea acestora, şi filtre în trafic, pentru a fi verificată legalitatea transporturilor de material lemnos, ocazie cu care au fost fost constatate 7 infracţiuni, din care două la Codul Silvic. La descinderile din localuri şi discoteci au participat luptătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale şi jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și IJJ Neamț.

Poliţiştii rutieri au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Au fost reținute 13 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar 4 permise au fost reținute în zona Roman, 3 pentru viteză excesivă (cea mai mare viteză înregistrată fiind de 118 km/h, în localitate și în condiții de ploaie) și un permis pentru depășire neregulamentară. În total, în cele două zile polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru abaterile constatate.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune pe linia deținerii de arme și muniție, iar una privind regimul substanțelor periculoase, fiind ridicată o armă, în vederea confiscării. (C.M.)