În săptămâna 18-22 aprilie, BNR a organizat, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, activităţi extracurriculare de educaţie financiară destinate elevilor din învăţământul preuniversitar, în cadrul programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun“, în baza Protocolului de colaborare semnat în urmă cu trei ani.

Şi în această ediţie, BNR a oferit o paletă largă de activităţi educaţionale, diferenţiate pe categorii de vârstă, profilul unităţilor de învăţământ, dar şi în funcţie de temele preferate şi formatul pentru care au optat participanţii: elevi şi cadre didactice din ţară şi din Bucureşti.

Principalele tipuri de activităţi ce s-au organizat de către banca centrală în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” au fost:

  • Vizitarea sediului central al BNR – colecţiile permanente ale Muzeului BNR, spaţiile arhitectonice de patrimoniu şi monumentalistică din Palatul vechi – Galeria guvernatorilor, Sala de Consiliu, scara de onoare, opere de artă etc.
  • Vizitarea sediilor sucursalelor şi agenţiilor teritoriale ale BNR, inclusiv Centrele teritoriale de procesare a banilor.
  • Întâlniri/sesiuni interactive cu reprezentanţii BNR pe subiecte referitoare la: rolul băncii centrale şi al băncilor comerciale în economie, noţiuni de bază privind economisirea, creditarea, inflaţia, elemente despre istoria banilor şi a monedei naţionale, prezentarea elementelor de siguranţă ale însemnelor monetare.

În anul 2015, la programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” au luat parte aproximativ 5.000 de elevi din peste 130 de şcoli din întreaga ţară, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

„Şi sucursala din Iaşi a BNR a fost vizitată de peste 270 de copii de la şcolile şi liceele ieşene. Copiilor le-au fost prezentate elemente din istoria băncii centrale, din istoria leului precum şi aspecte privind economisirea, creditarea şi inflaţia. În acelaşi timp copiilor le-au fost prezentate elementele de siguranţă ale bancnotelor în circulaţie şi au vizitat centrul teritorial de procesare a numerarului”, a precizat Ştefan Furduescu, reprezentant al BNR Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGALERIE FOTO 1.500 de elevi au fost jandarmi pentru o zi
Articolul următorGALERIE FOTO 29 de monede de aur confiscate de poliţisti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.