0:00

Elevii și profesorii școlilor Gimnaziale „Elena Cuza” din Piatra Neamț, „Nicolae Iorga” din Pângărați, „Gheorghe Săvinescu” din Crăcăoani și ai Liceului Tehnologic „Miron Costin” din Roman au propus pietrenilor o experiență unică, miercuri, 20 aprilie, când, la Consiliul Județean Neamț, au oferit spectacolul „Evul Mediu Recompus, ediția a II-a”.

Primii pe scenă au intrat domnița Petruța și menestrelul Cristi, de la „Gheorghe Săvinescu” din Crăcăoani, care au interpretat melodia „Om bun”. După aceea a fost rândul elevilor din clasa a V-a de la aceeași școală să ne introducă în lumea lui Shakespeare, cu piesa „Macbeth”. Elevii de la Școala „Nicolae Iorga” din Pângărați au oferit un moment de dans medieval, în timp ce elevii de la Colegiul „Miron Costin” au urcat pe scenă cu piesa „Petru Rareș și boierii prădători”. Elevii Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Piatra Neamț au jucat în „Farsa celor doi cizmari”, iar evenimentul a fost încheiat tot de micuții din Crăcăoani cu un moment de dans medieval.

Joi, 21 aprilie, de la aceeași oră, în Sala de festivități a Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, cei mici vor susţine un spectacol de teatru medieval, un atelier de olărit și o expoziție de reproduceri după manuscrise medievale. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentMaşină blocată în noroi pe digul râului Moldova
Articolul următorSărbătoarea Curții Domnești de ziua Sfântului Gheorghe
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.