0:00

„Îmi pare rău că nici acum nu au înțeles că printr-un gest nesăbuit de moment își ratează 2 ani din viață. Bacalaureatul este un examen național care trebuie tratat cu maximă seriozitate”, a declarat prof. Viorel Stan, inspectorul școlar general al ISJ Neamț, despre cei trei elevi care au fost prinși în această dimineață (26.06) fraudând proba scrisă la limba română. Ei au fost depistați cu căști în urechi, fapt pentru care au fost eliminați din examen.

Elevii au avut la dispoziție trei ore să rezolve subiectele.

GALERIE FOTO Prima probă a Bac-ului, la final, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Camelia Năforeanu

Camelia Năforeanu, Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu” Roznov: „Eu, pentru cât am scris, mă aștept să iau o notă între 6 și 7”.

„Nu știu pentru alții, dar pentru mine subiectele au fost accesibile. Dacă au învățat probabil s-au descurcat și ei„, a declarat Georgiana Pricope de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamţ.

GALERIE FOTO Prima probă a Bac-ului, la final, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Răzvan Zăbavă

Răzvan Zăbavă, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț: „Subiectele au fost destul de simple. Cu un pic de știință acumulată în anii de liceu reușeai să scrii ceva pentru a obține o notă bună”.

GALERIE FOTO Prima probă a Bac-ului, la final, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Andreea Marariu

„Mă așteptam să-mi pice «Ion», de Liviu Rebreanu și, din punctul meu de vedere, a fost ușor. Nu mă pronunț asupra notei, pentru că la simulare am sperat la mai mult și am primit puțin. Acum zic că o să fie rău dar sper să fie bine”, a spus și Andreea Marariu, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

Miercuri, 28 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului: la matematică sau istorie, iar vineri, 30 iunie, au programată proba la alegere a profilului. Rezultatele, înainte de contestații, se vor afișa pe 5 iulie, iar notele după contestații pe 10 iulie.

Profilul uman: La subiectul I, elevii au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la 9 întrebări referitoare la elemente ale textului. La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Profilul real: La subiectul I elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe dintr-un text la prima vedere – poezie „Alt cântec”, de Adrian Maniu. La al doilea subiect au avut de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipă. La subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. (Ana MOISE)

Articolul precedentGALERIE FOTO Ziua Drapelului sărbătorită și la Târgu-Neamț
Articolul următorA murit profesorul de schi Gheorghe Lașcu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.