Sărbătorirea cuplurilor de romașcani care au împlinit 50 de ani de căsnicie a devenit, de mulți ani, o tradiție. O tradiție care se manifestă în preajma Sărbătorilor de Iarnă, sub auspiciile darurilor așteptate și bucuriilor împărtășite cu cei dragi. Vineri, 16 decembrie, la orele prânzului, administrația locală din Roman a invitat 54 de cupluri care s-au căsătorit în anul 1966 la un restaurant din oraș. Puține familii au venit pe jos; a fost foarte frig vineri; a mai fost și alunecuș, pe ici – pe colo; dar – mai ales – a fost vârsta cea care nu le-a mai permis sărbătoriților să vină decât aduși de vreo fiică ori de vreun fiu cu mașina ori de taxiuri.

Manifestarea a debutat cu o slujbă oficiată de mai mulți preoți din oraș, apoi a urmat discursul primarului Romanului, Dan Laurențiu Leoreanu. „Cheia succesului uman este familia”, a spus primarul Leoreanu. „Cred că, dintre toate instituțiile, cea mai mică, dacă ne gândim la forma de organizare, dar cea mai puternică și mai importantă în societate este instituția familiei…” Voalat, aluziv, apoi cu totul sincer, Laurențiu Dan Leoreanu a afirmat, pentru prima oară, că a ales să devină parlamentar, tocmai în această ocazie, a sărbătoririi nunților de aur romașcane. „În această vreme – și pentru dumneavoastră, care treceți pragul celor 50 de ani de căsnicie, dar și pentru  mine – a apărut un moment de cotitură. Dar eu spun că, împreună, și de pe poziții mai înalte, vom sluji mai bine romașcanii… Așa încât să nu aveți inima strânsă că fiul dumneavoastră, care și-a luat acum… examenul de bacalaureat, pleacă mai departe, să urmeze o altă misiune. El va face tot ce va putea ca să fiți mândri de el„.

Cuplurilor sărbătorite li s-au oferit diplome, buchete de flori, daruri în bani și câte o fotografie, împreună cu primarul și viceprimarul orașului. Un grup de eleve de la Liceul Teologic Ortodox „Melchisedec Ștefănescu” au încântat sărbătoriții cu un program de colinde. Ceva mai târziu, în timpul mesei, cele mai curajoase dintre cupluri au și dansat. Una peste alta, a fost un adevărat eveniment în viața a peste o sută de romașcani de vârsta a treia, o zi de mare sărbătoare pentru ei, sărbătoare pe care au trăit-o frumos și mulțumiți. (D.A.)

Articolul precedentRujeola a luat-o razna! Ministerul Sănătăţii insistă pentru vaccinare!
Articolul următorConsilieri pietreni se reunesc luni! Vedeţi ce discută!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.