Ceahlăul a rămas fără goluri marcate în play-out, fără puncte, fără bani în conturi, fără suporteri în tribune, jucătorii pleacă pe capete, iar, mai nou, a rămas şi fără speranţa de a se salva, pe linie sportivă, de la retrogradare. Speranţele lui Angelo Massone se leagă de neputiinţa unor echipe de a se înscrie în sezonul viitor în liga secundă şi de… actuala campanie electorală. Investitorul italian (încă) mai speră că măcar unul din cei opt candidaţi la Primăria Piatra Neamţ vor convinge oamenii de afaceri din municipiu să încheie contracte de sponsorizare cu FC Ceahlăul SA, club aflat în insolvenţă, la un pas de faliment. De ce ar veni investitorii, când jucătorii aduşi chiar de Massone pentru a face performanţă pleacă pe capete. Din zece, au rămas doar trei, dintre care unul e portar şi nu joacă: Castells Ortega, Gomis Mendy (care a încasat şi un cartonaş roşu după două faulturi nejustificate) şi Federico Novara. Mai mult, un grup de 20 de elevi, suporteri ai Ceahlăului, i-au cerut demisia antrenorului Stefano Maccoppi la finalul meciului cu Rapid CFR Suceava. Dacă până şi copiii şi-au dat seama că Ceahlăul nu are nicio idee de joc …

Concret, după un meci în care sucevenii au rezolvat problema învingătoarei, încă din minutul 20 al primei reprize, a urmat o conferinţă de presă a lui Angelo Massone, transformată în apeluri disperate la posibilii investitori din municipiu, care, „mânaţi” cu patos revoluţionar de candidaţii la primărie, ar trebui să vină să investească într-un club de tradiţie, dar administrat prost, cu contracte aflate sub lupa DNA şi cu datorii mai vechi, care, la un moment dat, se vor adăuga celor recunoscute din planul de reorganizare. Pe scurt, Massone a vrut să facă un anunţ gratis, dar s-a comportat grobian cu jurnaliştii, cărora le-a cerut, nici mai mult nici mai puţin, să nu-i pună întrebări, şi să privească doar într-o singură direcţie, cea a legislaţiei în vigoare, care interzice instituţiilor publice să vireze bani în conturile societăţilor comerciale cu datorii la stat!

„Astăzi este o zi urâtă (n.r.: o metaforă a italianului, deoarece afară vremea a fost excelentă pentru fotbal, numai jucătorii Ceahlăului au vrut să-i arate lui Massone că joacă exact de câţi bani sunt plătiţi, adică ZERO!). Putem afirma cu certitudine că Ceahlăul a retrogradat! Noi încă trebuie să sperăm că legea trebuie aplicată şi că echipe ce au probleme şi se află pe rolul comisiilor FRF vor fi sancţionate. În condiţiile în care această şansă se va valorifica, ne vom înscrie în Liga a II-a (n.r.: daca FRF va permite acest lucru şi dacă FC Ceahlăul SA va avea bani să mai ducă la bun sfârşit un campionat de ligă secundă, cu o singură serie, în care cheltuielile vor fi mult mai mari!). Personal, îmi cer scuze că nu am adus un aport consistent, dar este foarte dificil să ajung preşedinte, după un mare conducător, cum a fost Gheorghe Ştefan (n.r.: Excelenţă, suntem siguri că ex-preşedintele Gheorghe Ştefan v-ar fi iertat „aroganţa” aceasta. Condiţia ar fi fost simplă: să investiţi bani în club şi să achitaţi măcar salariile la zi, că cele restante le-a „rezolvat” Ioan Mironaş, votând în numele foştilor jucători fără procură din partea acestora). Până în acest moment, ajutorul primarului Dragoş Chitic este zero (n.r.: noi îndrăznim să susţinem cu contractul de concesiune GRATIS al stadionului municipal „Ceahlăul” în faţă, că aportul primăriei este foarte mare în condiţiile în care clubul nu şi-a îndeplinit singura obligaţie din contract, aceea de a face performanţă şi a retrogradat două sezoane consecutiv!). Trebuie să supravieţuim şi avem nevoie de aportul tuturor celor opt candidaţi la primărie, să convingă oamenii de afaceri să vină alături de noi, întrucât au posibilitatea de investi alături de oameni serioşi. Dacă aceşti opt candidaţi au în inimă oraşul, noi îi aşteptăm cu braţele deschise (n.r.: la insistenţele jurnaliştilor de a defini legal modalitatea de ajutor, răspunsul lui Massone a fost unul simplu: „Voi doar scrieţi !”)”, a declarat Angelo Massone.

Acţionarul majoritar al clubului Ceahlăul a refuzat să spună cum a fost posibil ca juniorii de elită ai clubului să nu se prezinte miercuri la Câmpulung Muscel, într-o partidă ofocială, dintr-un campionat subvenţionat de FRF! Ce s-a făcut cu banii viraţi de FRF în conturile Ceahlăului? Nu cumva au fost alocaţi echipei de seniori pentru deplasarea formaţiei la Berceni, acolo unde pietrenii au pierdut cu 0-5? Dar, poate, chiar FRF va trimite controlul anti-fraudă la Piatra Neamţ pentru a verifica cum au fost folosiţi acei bani. (Mihai STOIAN; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)