Timp de 6 săptămâni, până pe 22 iulie, 7 elevi de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se află în practică la IJJ Neamţ.

„Viitorii jandarmi sunt în anul I de studiu şi este primul stagiu de practică la care participă, de asemenea fiind şi primul contact cu munca operativă pe care jandarmii o desfăşoară”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

„În toată această perioadă, elevii Mihaela David, Alexandru Drăguşanu, Vasile-Robert Iftode, Vlăduţ-Elisei Motfolea, Ciprian Vîrvea, Ciprian-Ştefan Covaşă şi Alexandru-Narcis Robu vor aprofunda cunoştinţele teoretice dobândite pe parcursul primului an de studiu şi se vor pregăti în cadrul instituţiei noastre exclusiv pe specialitatea «Ordine şi siguranţă publică». Aceştia au fost repartizaţi în subunităţile de ordine publică din oraşele Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ, pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, urmând ca la terminarea stagiului să fie evaluaţi în funcţie de activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute”.

Pe parcursul perioadei de practică, elevii vor participa la misiuni numai însoţiţi şi îndrumaţi de tutorii lor, care-i au în grijă permanent. Următorul stagiu este programat în perioada de iarnă. (C.M.)

Articolul precedentBani pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Guvernul a uitat un lucru esențial
Articolul următorFisc Neamţ: Colectări de peste 400 de milioane de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.