Polițiștii de frontieră de la Răducăneni (Iași) au confiscat, la sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 5.000 de pachete de țigări și au indisponibilizat două autoturisme, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„Poliţiştii au identificat și monitorizat două autoturisme, despre care existau informații că sunt folosite pentru transportul țigărilor de contrabandă. Ei au oprit în trafic, pe DN 28 Iași-Albița, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetățeanul român Radu C., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza județului Iași. La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, în portbagaj și pe bancheta din spate, 4 colete cu țigări, de proveniență Republica Moldova.

În scurt timp, lucrătorii noștri au identificat, pe raza localității Grozești, un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în județul Iași, condus de cetățeanul român Andrei S., în vârstă de 23 ani. La observarea autospecialei Poliției de Frontieră, Andrei S. a intrat cu viteza în curtea imobilului unde își are domiciliul. Polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea autoturismului identificat în trafic. În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Răducăneni, lucrătorii noștri au efectuat un control asupra autoturismului marca Skoda Octavia, în urma căruia au descoperit 6 colete cu țigări”, a declarat comisar de poliţie Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi.

Cei doi bărbați au declarat că au preluat coletele de la două persoane, una din Răducăneni, cea de a doua din Grozești, și urmau să le transporte în Iași. În urma inventarierii conținutului tuturor coletelor, a rezultat cantitatea de 100.000 țigarete diferite mărci, în valoare de 56.441 lei.

„Polițiștii de frontieră au dispus confiscarea țigărilor, precum și a celor două autoturisme în valoare de 44.176 lei, și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată”, se mai precizează în comunicatul ITPF Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentIAŞI: S-a blocat sistemul de centralizare a voturilor!
Articolul următorÎntrerupere de apă cu scuze incluse!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.