pietricica turism

Primăria Răuceşti s-a clasat pe locul II în campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!”, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). La nivel național, campania s-a desfășurat în perioada 15 ianuarie – 30 decembrie 2016 și a avut ca obiectiv creșterea gradului de informare a autoritățlor locale prin participare activă și puterea exemplului în ceea ce privește colectarea de baterii și acumulatori uzați. Cu acest prilej, s-a încheiat și un parteneriat între administrația locală și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor.

La nivelul comunei  au fost amplasate 8 containere speciale, în care, timp de 10 luni, am reușit să colectăm o cantitate importantă de baterii uzate. Totodată, în această perioadă am organizat atât acțiuni de promovare privind importanței colectării selective a deșeurilor, cât și acțiuni de colectare a bateriilor uzate. Reciclarea bateriilor și acumulatorilor uzați contribuie la reducerea volumului de deșeuri menajere generate, diminuarea nivelului de poluare, garantând totodată valorificarea metalelor rare”, a explicat Ana Săvescu, coordonatoarea acestei acţiuni.

Primarul comunei Răuceşti, Dumitru Bălăjel,  mulțumeşte tuturor instituțiilor implicate în campanie și care au contribuit la plasarea Primăriei  pe locul II în clasamentul final al administrațiilor publice locale din România, participante la competiție.

„Țin să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect și vreau să le aduc la cunoștință faptul că locul II la nivel național ne va aduce și un premiu în valoare de 1.000 de euro, care consta în dotări (produse IT) necesare primăriei”, a adăugat primarul comunei.

C.T. STURZU