Nicio oficialitate locală sau județeană nu a participat la deschiderea noului an școlar la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din Piatra Neamț, Colegiul Național „Petru Rareș”. Deși cu alte prilejuri abia puteai arunca un ac de atâtea… personalităţi, astăzi, 12 septembrie acestea au lipsit cu desăvârșire.

827 de elevi sunt cuprinși în structura actuală școlară, la categoria „boboci” figurând o clasă a V-a și 6 clase a IX-a (două de matematică-informatică, două de științe ale naturii și două de științe sociale).

Deși exigența va fi mult mai mare decât la gimnaziu, sper să mă descurc. Vin de la Școala «Elena Cuza». Media mea de intrare a fost 8,50”, a declarat Florin Olaru, elev în clasa a IX-a D.

Recent instalată în funcție, directoarea Carmen Mareș, profesoară de informatică, își dorește ca noul an școlar să fie încununat de succes. „Într-un plan simbolic, septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educație și început de școală. A sosit momentul să urcăm încă o treaptă spre maturitate, spre cunoaștere. Sper că ne vom bucura de un an școlar plin de succese”.

Remus Gabriel Lupaș, președintele Asociației de părinți, a precizat că forul pe care-l reprezintă va încerca să fie în permanență alături de elevi și de întreg corpul didactic.

„Ne dorim să realizăm cât mai multe pentru elevii noștri. Susținem şi promovăm intereselor elevilor, profesorilor şi părinţilor din Colegiul Naţional «Petru Rareş», prin iniţierea şi desfăşurarea de acţiuni, programe şi activităţi în toate domeniile de interes”.

Cu toate că școala a început, Primăria a alocat 10.000 de lei Colegiului Național „Petru Rareș” pentru renovarea unor săli de clasă și schimbarea instalației electrice. Lucrările vor demara săptămâna viitoare. ISU „Petrodava” Neamț a fost reprezentat la ceremonia de deschidere de la „Petru Rareș” de însuși inspectorul șef, colonelul Ioan Nițică. (Ana MOISE)

Articolul precedentGALERIE FOTO Zilele Orașului Târgu Neamț / 11 septembrie 2016
Articolul următorCUPA EHF: CSM Roman, duel cu Fehervar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.