Vineri, 24 iunie, de la ora 15:00, a avut loc învestirea primarului Daniel Harpa și a noului legislativ din Târgu Neamţ. Totodată, Vasile Apopei a fost ales viceprimar, după 4 ani de experiență ca city-manager al orașului. Sala de ședințe a Consiliului Local a fost arhiplină, fiind prezenți, pe lângă noii aleși locali și membri de partid, șefi de instituții locale, preoți, cât și angajați ai primăriei. Ședința de învestire a fost prezidată de subprefectul Gheorghe Neculae.

După alegerea comisiei de validare și validarea mandatelor consilierilor aleși s-a trecut la depunerea jurământului. A urmat validarea primarului și depunerea jurământului. Alegerea viceprimarului a fost o simplă formalitate. Din partea grupului PSD a fost propus Vasile Apopei, iar din partea PNL a fost propus Andrei Aciocârlănoae. În urma votului secret Vasile Apopei a fost ales cu 14 voturi, în timp ce Andrei Aciocârlănoae a primit 5 voturi de la PNL.

„Emoțiile de astăzi, sunt mult mai puternice decât cele din 2012. Preacucernici părinți, stimați consilieri, domnule subprefect, stimați prieteni și cetățeni ai orașului ţin să vă mulțumesc pentru sprijin. Este o zi când trebuie să ne gândim la un proiect pentru următorii 4 ani, indiferent de culoarea politică. Trebuie să continuăm ceea ce a fost bun în ultimii 4 ani. Îmi cer iertare dacă am greșit în acești 4 ani, chiar și colegilor din Opoziție. În cei 4 ani am colaborat foarte bine cu dl. Humulescu și ne vom respecta ca și până acum. Îmi doresc să fac o echipă bună cu noul viceprimar, cu noii consilieri locali. Voi rămâne primarul tuturor târgnemțenilor și sper să nu dezamăgesc. Țin să mulțumesc soției și copiilor”, a transmis primarul Daniel Harpa.

„Mulțumesc, în primul rând familiei mele, care a fost și este alături de mine. Mulțumesc dlui. primar și dlor. consilieri pentru încrederea acordată. Votul lor înseamnă pentru mine o mare responsabilitate. Să ne ajute bunul Dumnezeu să facem lucruri bune pentru orașul Târgu-Neamț”, a transmis Vasile Apopei, noul viceprimar.

„Pentru că mi se pare fair-play, o să transmit și eu felicitări dlui. primar și dlui. viceprimar, să urez bun venit noilor colegi și sunt convins că vom face lucruri bune în sprijinul comunității”, a spus și Maria Vrînceanu, de la PNL.

„Sper din toată inima ca această zi să fie de bun augur pentru urbea noastră. Pe această cale vreau să-i felicit pe dnii. primar și viceprimar, să le doresc multă sănătate. Vreau să-i felicit și pe tinerii din Consiliul Local , avându-se în vedere că a scăzut media de vârstă a consilierilor locali și sper să reușim să readucem speranța. Vom face o opoziție constructivă, vom face o politică corectă”, a spus și Andrei Aciocârlănoae, de la PNL.

Ședința de investire s-a încheiat cu felicitările de rigoare, flori și șampanie. (C.T. STURZU)

Articolul precedentSUCEAVA: Concert al Coralei „Ciprian Porumbescu”, la Biserica ”Sf. Mina”
Articolul următorISJ Bacău caută consilier juridic * DSP Botoşani are nevoie de auditor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.