Suntem o mână de oameni care mișcăm multe lucruri”, a afirmat deputatul Iulian Bulai în deschiderea festivității inaugurării cabinetului parlamentar din Roman. „Am făcut diferența în ultimele trei luni în Parlament, gândiți-vă ce vom face în următorii patru ani. Vreau ca acest spațiu să fie deschis tuturor celor care sunt interesați să stea de vorbă cu un parlamentar, să pună întrebări parlamentarului, să fie mai mult decît un loc unde parlamentarul ascultă, să fie ca un club al oamenilor care vor să discute politică, al oamenilor care sunt implicați în viața cetății și al celor care nu stau deoparte.”

La festivitate deputatului Bulai i-au stat alături colegi parlamentari USR (Cosette Chichirău, deputat de Iasi, deputatul băcăuan Lucian Stanciu Viziteu, senatorul Cristian Ghica și deputata Oana Bâzgan Gayral), dar și destui nemțeni.

Încercările jurnaliștilor de a obține vreo declarație despre situația din partid s-au lovit de aceeași eschivă a parlamentarilor USR, exprimată diferit: „E un moment festiv, haideți să nu amestecăm…” (Cristian Ghica, secretarul general al USR); „Oricum, suntem aici pentru Moldova, să știți, și ce contează realmente nu sunt micile scandaluri sau luptele pentru putere…” (Cosette Chichirău).

Partea ”formală” încheindu-se foarte repede, la îndemnul deputatului Bulai („Haideți să serviți din ce am pregătit noi și să ascultăm muzică bună”), cele 30 de persoane înghesuite într-o încăpere de 5 metri pe 3 metri, au ”onorat” mai ales șampania și au încercat să comunice (prin strigăte…) în ciuda ”muzicii bune” executate cu prea multe zel de un acordeonist și un saxofonist.

A fost frumos.

(D.A.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parlamentarii USR sînt, aproape toți, niște originali, iar această constatare o face oricine a privit în ultima vreme la televizor. Pe lîngă multe trăsături originale, unii dintre parlamentarii uniunii lui Nicușor Dan, știu să-și exprime marea mulțumire față de ei înșiși, față de ce sînt, de cum sînt și de cît pot ei.

Recent, deputata Cosette, prezentă la Roman la inaugurarea cabinetului parlamentar al lui Iulian Bulai, a afirmat, a propos de activitatea parlamentarilor USR: „USR a avut o activitate foarte bună, foarte susținută, pe ordonanța 13 și 14, pe ordonanța 79 cu sănătatea, pe ordonanța 51 (cred) cu pădurile… Totuși PSD-ul nu e de capul lui! Ei au cîștigat alegerile, dar trebuie să funcționeze în niște parametri și USR a pus foarte multă presiune pe foarte multe domenii. Și vreau să subliniez că noi suntem doar doi oameni pe comisie; deci sutem doi oameni în fiecare comisie care ținem piept unui guvern! Unui aparat de sute și mii de oameni ! Da. Și noi ne pierdem nopțile nedormind, luptînd pentru interesele țării și pentru binele ei.”