La Cimitirul Eroilor din Roman a avut loc un ceremonial militar și religios închinat eroilor căzuți pe câmpurile de război, ceremonial prilejuit de tripla sărbătorire din ziua de 9 mai: Ziua cuceririi Independenței, Ziua Victoriei și Ziua Europei. După slujba de veșnică pomenire s-a dat citire mesajului Înalt Preasfințitului Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Au cuvântat apoi comandantul Garnizoanei Roman și primarul Lucian Micu.

„Eu vă invit să privim înapoi cu respect, iar înainte cu speranță”, a spus, printre altele, primarul Micu. „De fiecare dintre noi depinde să facem lumea mai bună, să gândim, să simțim și să acționăm românește, pentru interesul general. Acesta trebuie să fie rostul nostru. Vă asigur că, pentru fiecare dintre noi, va fi un privilegiu dacă, peste zeci de ani, copiii și nepoțiii noștri vor vorbi la fel despre noi. Ca despre niște buni români”.

A urmat ceremonia depunerilor de coroane la monumentul eroilor căzuți în primul război mondial. S-au depus coroane și jerbe de flori din partea Garnizoanei Roman, a primăriei, a Asociației Ofițerilor în rezervă, a unor formațiuni politice și unor școli din oraș. (D.A.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO Ducato înţesat cu 300.000 de ţigarete interceptat de poliţiştii de frontieră ieşeni
Articolul următorEvaluarea Naţională la clasa a VI-a: au absentat 149 de elevi nemțeni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.