0:00

Duminică, 24 ianuarie, de Ziua Unirii, târgnemțenii, alături de oficialitățile locale, s-au adunat pe platoul din fața Casei Culturii „Ion Creangă”, pentru a sărbători această zi importantă din istoria României. Manifestările au început la ora 12:00 și au adunat peste 100 de oameni, numeroși profesori și elevi. Printre oficialitățiele locale prezente la manifestări s-au regăsit primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopei, consilieri locali, consilierul județean Vasile Nica, actualul administrator de la Cuprumin, Dan Andrușcă, inspectorul general adjunct Elena Laiu și directorul adjunct de la Seminarul Teologic „Costache Veniamin” de la Mănăstirea Neamț, preot prof. Viorel Laiu.

„Istoria ne demonstrează că suntem capabili de astfel de acte semnificative și avem o datorie morală față de cei care ne-au învățat că soarta este în mâinile noastre. Această sărbătoare este despre curajul de a lua decizii. Câțiva oameni au schimbat istoria prin viziune și patriotism. Să cinstim memoria celor care au depășit bariera intereselor personale”, a transmis primarul Daniel Harpa.

A urmat Hora Unirii în care s-au angrenat, inclusiv o parte din oficialitățile locale, alături de cetățenii prezenți. Ansamblul folcloric „Ozana” a oferit momente inedite și a încălzit atmosfera rece de afară. La final , cei prezenți au fost poftiți la un pahar de vin fiert și la o plăcintă. (C.T. STURZU)

Articolul precedentGALERIE FOTO 24 IANUARIE: Moment pentru micii patrioți la Bicaz
Articolul următorGALERIE FOTO 24 IANUARIE: Romaşcanii adunaţi la Stejarul Unirii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.