Furtuna a făcut ravagii în Suceava şi Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a intervenit, cu 73 de pompieri şi 39 de autospecial, în zeci din localităţi afectate de furtuna de sâmbătă, 18 iunie.

“73 de pompieri salvatori, cu 39 de autospeciale, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare şi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (în total 127 de persoane cu 65 mijloace de intervenţie), au intervenit în diferite situaţii, de monitorizare, evacuare apă şi salvare/evacuare persoane. Cele mai afectate localităţi au fost Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus, unde pârâurile Pozen şi Horodnic au depăşit cota de inundaţie şi apa revărsată a afectat în jur de 80 de gospodării (30 de locuinţe şi 60 de anexe). Tot în comuna Horodnic de Jos, în zona numită „Călugăriţa”, la ora 21:38, pompierii militari au intervenit pentru salvarea a 4 persoane, a căror gospodărie era înconjurată de ape. Cele 4 persoane, adulte, au fost evacuate în siguranţă, urmând ca pe timpul nopţii să locuiască la rude.
Au fost evacuate animale şi păsări de curte din mai multe gospodării, iar după trecerea viiturii, echipajele pompierilor vor interveni în zonă pentru evacuarea apei din proprietăţile afectate. De asemenea, salvatorii au mai intervenit, pentru evacuarea apei, în localităţile Sfântu Ilie (un beci), Suceava (4 chioşcuri în Centrul Comercial Bazar), Mănăstioara (un beci), Siret (3 curţi şi un beci), Voitinel (două gospodării), Plutoniţa (două curţi), Gura Humorului (o curte), Văscăuţi (o curte), Mironu (o curte), Rădăuţi (o curte) şi Capu Câmpului (o curte)”, a declarat purtătorul de cuvânt – plt. adj. Alin Găleată.

Furtuna a făcut ravagii în Suceava şi Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞi în Iaşi au fost afectate mai multe localități după ploaia căzută în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, potrivit ISU Iași.

În localitatea Victoria, grindina a stricat câteva acoperișuri, iar în Plugari pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu declanșat de un fulger, în care au ars 30 de tone de furaj.

În orașul orașul Târgu Frumos, 4 curți au fost inundate. Alte două curți au fost inundate în Iași, în cartierele Galata și Nicolina.

În cursul nopții, lucrătorii Direcției Servicii Publice Municipale Iași au intervenit pe străzile din municipiul reședință de județ, pentru a îndepărta crengile copacilor, care au fost rupte de furtună. De asemenea, cei de la Apa Vital au degajat canalele înfundate, au precizat reprezentanţii ISU Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: Pro TV; www.newsbucovina.ro)

Articolul precedentVASLUI: Angajări în domeniul cultural
Articolul următorBaraj pentru Liga a III-a: Voinţa Ion Creangă – Luceafărul Mihai Eminescu 0-1 (0-1)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.