pietricica turism

Furtul de 78.000 de lei, de la raionul de produse electronice din Carrefour, Shopping City Piatra-Neamț, descoperit anul trecut, s-a rezolvat prin împăcare. Pe portalul Judecătoriei Piatra-Neamț apare o acțiune de confirmare a renunțării la urmărirea penală. Iar instanța a decis: ”Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ de confirmare a renunţării la urmărirea penală. În baza art. 318 alin. 15 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 1137/P/2017 din data de 06.09.2017, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ prin care s-a dispus renunţarea la urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt”.

Ca intimați-suspecți, în dosar apar 3 femei, cărora nu le facem publice numele, deși ele figurează pe portalul instanței, Rațiunea este simplă: prevederile Noului Cod Penal permit împăcarea părților nu doar în cazul furtului, ci și al altor infracțiuni.  Însă în clipa în care sunt ”iertați”, autorii infracțiunilor sunt curați. În cazierul lor nu se menționează absolut nimic despre fapta pentru care au fost cercetați, ca și cum dosarul penal n-ar fi existat niciodată.

Conform primelor verificări făcute în cazul furtului din Carrefour, o parte din angajați au găsit o metodă de a-și însuși banii din vânzarea telefoanelor mobile. Aparatele aflate în perioada de garanție și returnate de clienții nemulțumiți de felul în care funcționează, erau schimbate cu altele. Însă cele returnate nu mai erau introduse în gestiune, cum ar fi trebuit, ci vândute altor clienți. (C.M.)