Poliţiştii au organizat, miercuri, 5 aprilie, o simulare de furt în Piaţa „Tricolorului” din Bacău. Acţiunea a făcut parte din campania națională „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

„Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi ai Secţiei 2 Poliţie Bacău au urmărit să testeze reacția cetăţenilor, martori la săvârșirea unei astfel de infracțiuni, precum și modul în care aceștia pot furniza polițiștilor date care să conducă la identificarea autorului. Ulterior, cetăţenii prezenţi au fost informaţi şi despre faptul că au fost martorii unui exerciţiu realizat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău”, se precizează într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au fost discreţi în privinţa rezultatului testului. S-au împărţit materiale informativ-preventive, iar cetăţenii au fost sfătuiţi ca, în situaţii similare, să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

De asemenea, poliţiştii din întreg judeţul Bacău au fost prezenţi în unităţile de învăţământ şi au desfăşurat activităţi de informare care au vizat pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională a elevilor şi a cadrelor didactice. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPe 13 aprilie, Lidl deschide un magazin nou la Piatra Neamţ!
Articolul următorPolițiștii și elevii au plantat pentru România
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.