Toate economiile unei persoane care lucrează în străinătate, păstrate în mod total inadecvat la locuința unei bătrâne de 75 de ani, au ajuns pe mâna unui hoț bine informat. Sesizați despre furt, polițiștii au început investigațiile și au stabilit că autorul este din Brașov.

La data de 1 mai, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani în colaborare cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat o percheziție în județul Brașov, la domiciliul unei persoane bănuite de furt calificat. Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că, în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2021, un bărbat de 30 de ani, din Brașov, ar fi pătruns în locuința unei femei de 75 de ani, din localitatea Tămășeni, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii din aur și sume de bani”, a precizat subinspectorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

De la locuința autorului au fost ridicare sume de bani (23.000 de euro și 300 de lire sterline) și bijuterii din aur, mare parte din prejudiciu fiind recuperat. Autorul spargerii a fost condus la audieri și reținut pentru 24 de ore. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman nu a dispus nicio măsură preventivă împotriva hoțului.

C.M.

Articolul precedentBărbat fără adăpost ucis în subsolul unui bloc (știre actualizată)
Articolul următorProiect pilot în Neamț: Vaccinare fără programare