Un traficant de droguri care se aproviziona din Anglia și comercializa cannabis și comprimate de ecstasy unui cerc restrâns de consumatori, dar păstra și pentru el însuși, a primit o pedeapsă destul de severă de la magistrații care l-au judecat. Mihai Dumitru Dăluță, din carierul Văleni, din Piatra-Neamț, a fost condamnat astăzi, 24 iulie, la 5 ani și 10 luni de închisoare. El a fost anchetat de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Bărbatul se aproviziona din Anglia, unde se ducea să cumpere drogurile, le expedia prin firme de curierat, călătorea cu avionul, ajungea înaintea pachetelor și le ridica singur, ca să nu se complice cu ”ajutoare”.

În afară de pedeapsa cu închisoarea, pe care o poate contesta la Curtea de Apel Bacău, Dăluță a rămas și fără marfă. Instanța a decis: ”Dispune confiscarea de la inculpat, în vederea distrugerii, a următoarelor bunuri, aflate în prezent la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ: a) cantitatea de 60,40 grame Cannabis; b) cantitatea de 429,70 grame rezină de cannabis; c) cantitatea de 1.330 comprimate de culoare verde, ce au inscripţionate pe una dintre feţe o cruce iar pe cealaltă logo- ul „Boom”, ce conţin ca substanţă activă 3,4 – methylenedioxymetamfetamine (MDMA)”.

Anchetatorii au stabilit că Dăluță a vândut unei singure persoane 800 de grame de cannabis și altor două câteva sute de comprimate, adică era un furnizor ”serios” pe piața drogurilor. El a fost cercetat și judecat în stare de arest și, având în vedere fapteler, are șanse mari să nu beneficieze de o reducere a pedepsei la Curtea de Apel Bacău.

C.M.

Articolul precedentA spart două case, face 4 ani de închisoare
Articolul următorReplică administrativă la acuzele liberalilor privind finanțarea Spitalului Județean Neamț: ”Nu avem datorii!”