pasapoarte

Aglomerația obișnuită pentru luna august, la ghișeele Direcției de Pașapoarte, ar putea fi evitată în acest an. Cel puțin așa speră funcționarii de acolo, luînd în calcul faptul că din 2009 încoace programele și măsurile impuse de direcția generală de la București, au evoluat mult.

Potrivit șefului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența  Pașapoartelor Neamț metodele de obținere a unui pașaport s-au simplificat, tocmai în ideea de a rezolva cât mai repede solicitările și de a nu face oamenii să aștepte.

”Este foarte important faptul că cererile pentru eliberarea pașapoartelor se pot depune și din alte țări, la oficiile consulare sau ambasade, iar documentul poate fi ridicat din locația indicată de solicitant. Un alt lucru foarte important este faptul că, față de anul 2009, când s-a introdus pașaportul simplu electronic, comunicațiile funcționează ireproșabil, deci timpul alocat preluării și eliberării unui pașaport s-a redus considerabil și un lucru la fel de important este acela că lucrătorii au experiență în prelucrarea datelor. Chiar dacă luna august este vârf de sezon pentru solicitarea și eliberarea unui pașaport noi sperăm să rezolvăm problema aglomerației, să scurtăm timpul de așteptare la ghișee, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Dimineața, de exemplu se preiau cererile pe baza unui tabel nominal și a unui număr de ordine, iar omul știe exact la ce oră trebuie să vină. De obicei, vârful este atins în perioada 10-15 august, iar în cazul în care nu facem față avem aprobat un plan de măsuri ce prevede prelungirea programului zilnic cu o oră”, a precizat Constantin Roman, șef al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Neamț.

La întâi august, numărul cererilor depuse pentru eliberarea unui pașaport electronic simplu sau temporar, în 24 ore, se ridica la 152, în condițiile în care, într-o zi normală de lucru, se primesc maxim 70 de cereri.

”Sperăm ca în luna august să facem față la peste 4.000 de solicitări, pentru că, de exemplu, într-o lună de iarnă primim maxim 1.000 de cereri pe lună”, a mai spus Constantin Roman, șef al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentInvitaţi la Festivalul Internaţional de Folclor “CEAHLĂUL”, ediţia a XVI-a: Ansamblul folcloric “HAVSA BELEDİYESİ” (Turcia)
Articolul următor„Dansul popular, unicitate şi diversitate”