fuego

* Alessia vine în comuna monahală pentru 6.600 de lei

Primăria Agapia a reușit, grație prietenilor de partid ai primarului Neculai Nastasă, să organizeze” Ziua Comunei Agapia”, aflată la prima ediție din acest mandat. Bugetul estimat de organizatori se ridică la 55.000 de lei și a fost aprobat prin hotărâre a Consiliul Local. După care s-a înaintat o adresă către CJ, prin care se cereau fonduri pentru petrecerea de interes public județean. Adresa nu conține nicio cifră, dar are anexat un fel de buget, cu valori estimate, deci nu foarte sigure. Probabil din acest motiv consilierii județeni au aprobat doar 21.400 de lei, defalcați foate clar: promovarea arealului turistic, istoric și cultural al comunei cu 4.500 lei; pentru promovarea datinilor, portului, dansurilor și obiceiurilor populare – 16.100 lei, iar pentru târgul meșterilor populari – 800 lei.

Alessia1

Altfel spus, CJ va da bani pentru scena de la Agapia, pentru lumini, pentru că în felul acesta se vor promova dansurile populare în zonă și va plăti afișele, cele 10 bannere – pe numărate și fotografiate cu amplasament cu tot – prezentările media pe rețele de cablu și posturi radio cu acoperire locală. Artiștii vor fi plătiți de primărie sau sponsori ori din banii Consiliului Local dacă se va găsi înțelegere la cei cu scena pentru prețuri mai mici și ”deturnarea” banilor către artiști. Atrage atenția estimarea făcută pentru concertul lui Fuego, de 8.200 lei, destul de mare având în vedere cota de piață a acestuia. Pe scenă se va produce și cântăreața Alessia, pentru suma de 6.600 de lei, tot estimativ, însoțită de 5 persoane, probabil dansatoare. Manifestările de la Agapia vor începe duminică, 7 septembrie, la ora 13, și vor continua toată ziua, la ora 22, fiind organizat și un foarte tradițional foc de artificii. (V. BĂLĂNESCU)

3 COMENTARII

  1. CE titlu ati mai pus si voi!!Fuego are peste 600 de melodii ,iar voi ati ramas blocati pe IMPODOBESTE MAMA BRADUL!!!Of,doamne!!

  2. Stimate jurnalist V. Balanescu,
    Atunci cand scrieti un astfel de articol (lasand la o parte greselile facute, cred/sper, in graba, din dorinta de a fi primul care publica ceva despre eveniment), ar trebui sa fiti corect si sa mentionati toate sumele cerute de toti artistii… Pentru ca duminica nu au urcat pe scena doar Alessia (Alessia? Care Alessia?) si Fuego (a carui cota, credeti-ma, e muuult mai ridicata!). Au fost prezenti si Ion Suruceanu, Maria Stoianov, Ansamblul “Stefan Voda”, etc… Adica daca tot vreti sa aratati ca stiti, macar spuneti pana la capat… Articolul a fost cu tinta clara catre suma ceruta (sau nu) de Fuego, insa ce nu stiti dvs., si va spun eu acum, pentru ca am fost acolo, este faptul ca TOTI, dar absolut TOTI, intrebau inca de la ora 13.00 cand va sustine Fuego recitalul, la ce ora vine Fuego, pentru ca ei stau pentru Fuego. Si va asigur ca nu este asteptat doar de locuitorii unei comune asa, ci peste tot unde are spectacole sau recitaluri. Prin urmare, ca sa va citez, “avand in vedere cota acestuia”, pretul este unul mai mult decat rezonabil, ba chiar mic, daca il comparam cu suma ceruta (sau nu) de Alessia, pentru ce?! Pe viitor, incercati sa fiti mai obiectiv in ceea ce scrieti. Subiectivismul in jurnalism, ironiile voit si gratuit adresate unuia sau altuia, va arata adevaratul caracter, care nu pare a fi deloc unul frumos si care va incadreaza, din pacate, in randul “jurnalistilor de duzina”, care, pentru ca nu vor avea niciodata o cota ridicata, prefera sa arunce cu noroi in cei care chiar au ceva de spus in domeniul in care profeseaza.

  3. Nerelevanta comparatia dintre sumele cerute de cei doi,chiar si “estimativ” ! Daca vrei sa compari,compari doi artisti cu aceeasi valoare,cu sute de melodii lansate,zeci de premii castigate ,spectacole jucate cu casa inchisa,asa cum este cazul lui Fuego.Eu,sincer,nu stiu cine este cantareata Alessia,n-am auzit de ea pana sa citesc acest articol…..

Comments are closed.