0:00

Frica pune pe roate proiectul european al Apa Serv, ZCH NEWS - sursa ta de informații

După două ședințe cu scântei, zeci de telefoane și deplasări în teren, responsabilii pentru proiectul european câștigat de Apa Serv par să fi înțeles îngrijorarea autorităților și riscul pierderii a peste 20 de milioane de euro și s-au apucat de treabă. Administrația locală romașcană spune că stația de epurare din cartierul Danubiana funcționează în acest moment și toate locuințele, inclusiv Satul Olimpic sunt racordate la canalizarea orașului și nu la cea a companiei Agrana, ca până acum.

În Danubiana totul este pus la punct. Următoarea etapă este la sensul giratoriu spre Sagna, acolo unde vrem să cuplăm la rețea zona Primăverii-Islazului. Aici există cartierul nou de locuințe pentru tineri și noi am avut programul pe apă și canal prin Agenția Fondului pentru Mediu. Lucrările sunt terminate de mult la rețea, dar ne trebuie stația de pompare, stație ce trebuie montată prin acest proiect. Moldocor (n.r. – una din cele două firme care au câștigat licitația) a intrat în sfârșit într-un ritm normal. S-a simțit și presiunea făcută de toți factorii de răspundere și începe să se recupereze din întârzieri, a declarat Ovidiu Bojescu, city-manager al municipiului Roman. Autoritățile locale spun că lucrările în cartierul lipovenesc Petru Rareș nu vor începe imediat, dat fiind faptul că și acolo trebuie montată o stație de pompare și încă se mai așteaptă încheierea lucrărilor din cartierul Bălcescu și cea din Primăverii-Islazului.

“Așteptăm finalizarea acestor părți din investiție, mai ales că împreună cu Apa Serv am intrat și în reabilitarea rețelelor de pe Republicii și C.A. Rosetti. Erau lucrări necesare, pentru că nu putem lăsa rețelele nemodernizate și apoi să punem covor asfaltic și să-l tot spargem. Programul este gândit de acum 2 ani și investiția este făcută pe banii companiei”, a mai spus city-managerul, precizând că romașcanii ar trebui să fie cât mai înțelegători, chiar dacă există o îngreunare a traficului, și să vadă partea plină a paharului, în sensul că pierderile pe apă se vor diminua, iar avariile vor scădea și ele ca număr.

Claudia MATEI

Articolul precedentArtera Roman Vest, gata până pe 15 august
Articolul următorLămpi cu led în Roman