0:00

FRF i-a dat dreptate juniorului Creţu în litigiul cu FC Ceahlăul, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF a respins cererea de chemare în judecată a juniorului sub 16 ani, Geani Creţu, ai căror părinţi refuzaseră să semneze un contract cu FC Ceahlăul SA, club aflat în insolvenţă şi cu şanse mari de a intra în faliment.

Litigiul s-a judecat în absenţa sportivului Geani Creţu, care a fost cu naţionala sub 16 ani a României la Turneul de Dezvoltare UEFA, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Albena (Bulgaria). Tinerii tricolori s-au impus în toate cele trei teste, cu 1-0 în faţa selecţionatelor similare ale Croaţiei şi Georgiei şi 3-2, după executarea loviturilor de la 11 metri, împotriva Bulgariei.

În dosarul 82 /CL /2016 soluţia dată de Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor în cazul memoriului depus de directorul Ioan Mironaş pentru suspendarea jucătorului Geani Creţu este următoarea: „Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul FC Ceahlăul SA în contradictoriu cu pârâtul Crețu Geani Mihai ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”.

„Mi-au spus că îmi vor oferi 500 de lei pe lună, când vor avea bani în cont, dar nu mi-au putut oferi garanţii concrete că Ceahlăul nu va intra în faliment. M-au ameninţat, pe mine şi pe mama mea, că voi rămâne toată viaţa jucător amator, deoarece cei de la Ceahlăul au investit bani în formarea mea, dar eu ştiu că acest club doar m-a legitimat. Domnii profesori-antrenori de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ m-au format, am stat în internatul liceului, care mi-a oferit, pe lângă cazare, şi masă. Tot timpul mi s-a spus să fiu pregătit pentru convocare la naţionala României, aşa m-a pregătit dl. Gabriel Rădulescu. Antrenorii de la Ceahlăul nu m-au convocat niciodată să mă vadă la antrenamente şi, în plus, nu ştie nimeni dacă se vor salva de la faliment. Nici ei, dacă erau în locul meu, nu semnau cu un club care merge către faliment”, a declarat Geani Creţu.

Dacă CNSL din carul FRF a respins cererea clubului pietrean ca fiind nefondată, rămâne de văzut reacţia autorităţilor în ceea ce priveşte ameninţările reprezentanţilor clubului pietrean la adresa juniorilor sub 18 ani, de a semna contracte de prestări servicii cu FC Ceahlăul SA.

Mihai STOIAN

Articolul precedentGALERIE FOTO NEAMŢ: Stâlpii cad pe… capete!
Articolul următorUNIFIGHT la Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.