Federaţia Română de Fotbal (FRF) a elaborat protocoale noi pentru competițiile de fotbal și futsal. Acestea au fost validate în cea mai recentă şedinţă a Comitetului Executiv, iar noile documente au intrat în vigoare de astăzi, 1 iulie.

„Cea mai importantă modificare este cea referitoare la accesul spectatorilor pe stadioane: fanii pot ocupa până la 50% din capacitatea maximă, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Au acces pe stadioane:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • persoanele care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, organizatorul poate decide desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile. Odată cu intrarea în vigoare a noilor protocoale, vor fi reluate, cu participarea jurnaliștilor, și acțiunile de presă de la stadion (conferințe și zonă mixtă), în condițiile prevăzute”, precizează FRF, într-un comunicat de presă.

Documentele furnizate de FRF sunt următoarele:

PROTOCOL FOTBAL

frf protocol fotbal

PROTOCOL FUTSAL

frf protocol futsal

(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentUn torent a inundat un drum și câteva case la Grumăzești
Articolul următorImagini de coșmar la Valea Seacă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.