Federaţia Română de Fotbal (FRF) a aprobat astăzi, 14 iulie, în cadrul Comitetului de urgenţă, protocolul medical pentru competiţiile de amatori. „Decizia Comitetului de Urgență FRF a fost luată având în vedere Ordinul din data de 7 iulie 2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 604 din 9 iulie 2020, emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății”, se precizează într-un comunicat de presă al FRF.

Conform documentului ataşat comunicatului de presă, se menţine măsura testării RT-PCR a tuturor actorilor implicaţi în fotbalul amator (jucători, membri ai staff-ului, arbitri, observatori, etc.), deşi s-a solicitat în mod repetat renunţarea la aceasta. „Testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical și de suport) se va face înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit (sau cu toată echipa), dar nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, și cu 3 zile înainte de primul meci. În situația în care competiția se va întinde pe o perioadă mai lungă, testările acestora se vor repeta la fiecare 14 zile. Pentru echipele unde au existat cazuri pozitive, repetarea testării RT-PCR se va face la un interval de 7 zile (până la finalizarea competiției/sezonului actual). Arbitrii, observatorii de joc și ofițerii de control doping vor fi testați cu 2-3 zile înainte de meci (dacă nu se vor folosi cei din celelalte competiții aflați în schema de testare), dar nu mai frecvent de 7 zile. Orice persoană din cadrul cluburilor ce va dezvolta simptome specific COVID-19 va fi izolată și retestată RT-PCR (valabil și pentru arbitri, observatori și ofițeri de control doping)”, potrivit protocolului.

Se renunţă în schimb la măsura cantonamentului închis, în condiţiile unei asumări a răspunderii. Mai mult, organizarea unui meci este o adevărată piatră de încercare pentru orice club, de orice nivel valoric (protocol paginile 8-17), încât te întrebi dacă îşi va asuma cineva responsabilitatea de a fi gazdă. Protocolul integral (pdf):

frf protocol medical amatori iulie 2020

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ anunţă că va avea discuţii săptămâna aceasta cu echipele interesate, în condiţiile în care calendarul a devenit foarte strâns. Conform deciziei iniţiale, pentru a stabili campioana judeţului trebuie să se dispute 3 etape (sferturi, semifinale şi finală), fiind necesare cel puţin trei date libere (19, 22 şi 26 iulie ar fi disponibile), pentru a respecta termenul limită impus de FRF, care este 27 iulie. Pentru a stabili câştigătoarea Cupei României-faza judeţeană, unde ar mai fi de jucat semifinale şi finală, partidele ar putea avea loc pe 29 iulie şi 2 august, pentru a respecta termenul de 5 august impus de FRF. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentAtacat cu foarfeca pe o stradă din Târgu Neamț
Articolul următorFemeie surprinsă în casă, incendiu în cartierul nemțesc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.